Els pagaments de rebuts a través de la web de Suma augmenten un 40% en el període de recaptació de l’IBI i el IAE que acaba el pròxim 5 d’octubre

El nou xat integrat en la web ha atés en este període prop de 3.000 consultes. La transformació digital de l’organisme de la Diputació d’Alacant, impulsada en els últims tres anys, dóna els seus fruits com mostra l’última enquesta.

La Seu Electrònica de Suma Gestió Tributària s’està posicionant com un dels canals preferits pels contribuents a l’hora de fer els seus tràmits tributaris en este segon període de recaptació d’impostos que acaba el pròxim 5 d’octubre i que afecta l’IBI, el IAE i altres tributs municipals corresponents a 139 ajuntaments de la província i 30 Comunitats d’Usuaris de l’Aigua.

Concretament, els accessos a la web de Suma en este període de recaptació que va començar el passat 25 de juliol s’han incrementat en més d’un 20% respecte al mateix període de l’any anterior i a falta de dos setmanes perquè acabe el termini. En este sentit, els tràmits online que més s’han incrementat són els pagaments amb targeta, fins a un 40%, i la descàrrega de rebuts, que ha pujat un 38% .

La web de l’organisme permet fer directament a través d’Internet, en qualsevol horari i des de qualsevol tipus de dispositiu, els principals tràmits relacionats amb els impostos, des de pagar un rebut amb targeta de crèdit a realitzar una domiciliació, actualitzar dades, descarregar rebuts i justificants de pagament, etc. Així mateix, com a novetat, en este període s’ha introduït l’opció de poder sol·licitar directament online el fraccionament de rebuts.

Des del passat mes d’abril, l’organisme ha integrat el sistema Cl@ve en el seu web, la qual cosa permet als usuaris realitzar els seus tràmits en la Seu Electrònica de forma molt més ràpida, segura, fàcil i accessible, sense necessitat de descarregar un certificat.

El xat integrat en la web de Suma és un altre dels canals d’atenció que Suma posa a disposició dels contribuents. El servei es va incorporar amb molt bona acollida a finals de l’anterior període de recaptació i en el que portem d’este segon període ja ha atés prop de 3.000 consultes.

D’altra banda, per a facilitar l’accés a l’administració electrònica i formar els contribuents que desitgen utilitzar este canal complementari a les oficines físiques i el servei del Telèfon d’Atenció de Contribuent, Suma Gestió Tributària ha anat habilitant en diverses de les seues oficines Punts d’Atenció Digital (PAD), on els usuaris poden realitzar els seus tràmits online amb l’ajuda d’un agent si així ho requerixen. La utilització dels PAD també s’ha incrementat en este període, concretament un 59% respecte a l’any anterior, confirmant la bona acollida del servei.

Així mateix, des de la seua pàgina web, Suma posa a disposició dels usuaris SumAcademy, una plataforma de videotutorials elaborats pel propi personal de l’organisme on s’explica pas a pas i de forma senzilla com realitzar els distints tràmits en la Seu Electrònica. La plataforma alberga, a més de vídeos en castellà i valencià, continguts en anglés, francés i alemany. Com a novetat, també s’ha integrat el llenguatge de signes.

Segons l’última enquesta realitzada per l’Organisme, els usuaris valoren de manera molt positiva les millores que Suma està realitzant fruit de la transformació digital impulsada en els últims 3 anys.

1168 Visites

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

Obligatori *

Hola!!