El Castell d’Ambra rep una nova subvenció per a continuar amb la seua recuperació

La Conselleria d’Educació ha concedit a l’Ajuntament de Pego una subvenció per valor de 36.300€ per al projecte d’actuacions parcials d’emergència en elements de la barbacana del Bé d’Interès Cultural pegolí, Castell d’Ambra. Per barbacana, hem d’entendre l’obra de fortificació exterior, situada davant de la muralla, construïda per a la defensa de les portes o dels valls. Esta subvenció se suma a la concedida per la Generalitat Valenciana a través dels Fons FEDER.

L’estiu li ha sentat bé al Castell d’Ambra perquè se li ha concedit a l’Ajuntament de Pego una nova subvenció per a la recuperació d’este Bé d’Interès Cultural (BIC) pegolí. La Conselleria de Cultura ajudarà amb un import de 36.300€ a que es desenvolupe el «projecte d’actuacions parcials d’emergència en elements de la barbacana». Una actuació destinada a conservar i protegir l’obra de fortificació exterior, situada davant de la muralla, construïda per a la defensa de les portes del Castell d’Ambra.

Esta subvenció se suma a la concedida per la Generalitat a través dels Fons FEDER i servirà per a cofinançar els treballs de conservació, protecció i recuperació del patrimoni cultural pegolí que representa el Castell d’Ambra i que ja s’estan duent a terme allí.

L’import de les dos subvencions és de 86.300€, al que s’haurien de sumar 50.000€ més pressupostats per l’equip de govern amb la mateixa finalitat de restauració de la fortificació, fent un total de 136.300€. Les obres s’han d’executar entre 2018 i 2019. D’eixa part es farà càrrec el grup multidisciplinar que ha redactat el projecte de recuperació, dirigit per l’arquitecte pegolí Pere Pons.

1934 Visites

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

Obligatori *

Hola!!