El projecte de posada en valor del Castell d’Ambra obté la subvenció dels Fons FEDER

La Generalitat Valenciana, a través dels Fons Europeus de Desenvolupament Regional (FEDER), aportarà 50.000€ i l’Ajuntament de Pego, 50.000€ més. La subvenció està destinada a projectes d’actuació local per a la protecció, conservació i recuperació dels Béns d’Interès Cultural (BIC). L’obra haurà d’estar acabada i justificada al voltant del mes d’abril de 2019.

«És un dia molt especial per al poble de Pego perquè ens han concedit la subvenció FEDER. Una subvenció al 50% [que ha estat tramitada i arriba a través] de la Generalitat Valenciana de mà d’Europa», declarava Laura Castellà, regidora de Cultura de l’Ajuntament de Pego. Així les coses, la Generalitat Valenciana, a través dels Fons Europeus de Desenvolupament Regional, aportarà 50.000€ i l’Ajuntament de Pego, 50.000€ més.

La subvenció dels fons europeus FEDER està destinada a projectes d’actuació local per a la protecció, conservació i recuperació dels Béns d’Interès Cultural (BIC). Recordava Castellà que «al final, el que es pretén amb este projecte és protecció, conservació i manteniment del Castell», tenint en compte l’estat en què es troba la fortalesa, el que es vol «és posar-lo en valor», apuntava la regidora de Cultura.

Aclaria Laura Castellà que els treballs no impliquen una reconstrucció del que podria haver estat el castell. És a dir, que no veurem un «castell com el que estem acostumats a vore, amb torres i similars». No obstant això, informava que, «ja hi ha unes actuacions on ja està ficant-se en valor eixe castell».

Una vegada notificada la subvenció, Castellà explicava que els passos a seguir passen perquè «Intervenció genere crèdit perquè amb la notificació ja podem generar el crèdit de 100.000€ perquè puguen començar-se totes les feines que hi ha en este projecte». Explicava que, prèviament s’han fet un treball d’investigació de flora, fauna i del terreny on està situat el castell.

El següent pas «és que l’equip multidisciplinar ens porte el projecte final, perquè el que tenim ara és una memòria valorada de totes les feines que s’han de fer allí», comentava Castellà que afegia que «per a poder iniciar l’expedient de contractació per a poder realitzar totes les tasques que s’han de fer, hem de tindre el projecte final». L’obra haurà d’estar acabada i justificada al voltant del mes d’abril de 2019.

De moment, segons valorava la regidora de Cultura, les tasques han anat «a bon ritme», tot i que reconeixia que hi havia hagut «un període més parat per les Festes» i també perquè havia «finalitzat el contracte» de les persones que s’han encarregat del desbrossament. Informava que «ara estem contractant unes altres persones perquè finalitzen el desbrossament». Destacava que esta és la tasca «més important perquè una vegada estiga desbrossat serà quan comencen a mesurar totes les parets que queden en el castell». Es confia que en els properes setmanes finalitze esta fase, perquè ja queda poc per netejar.

2305 Visites

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

Obligatori *

Hola!!