La Guàrdia Civil desarticula quatre associacions cannàbiques a la Marina Alta per tràfic de drogues

S’han dut a terme tres operacions dirigides per agents de la Guàrdia Civil de Benissa, Calp i Xàbia. Durant dos mesos s’ha detingut gradualment, a 17 persones, relacionades amb associacions de cànnabis, que suposadament es lucraven venent droga als socis. Comptaven amb jardiners, electricistes i comptables que contribuïen amb els seus coneixements a les plantacions de marihuana els dos primers, i a fixar el preu de la droga el tercer. En una de les operacions dos germans van llogar un habitatge a Pego, a nom d’un tercer, on van cultivar 400 plantes de marihuana.

Dissabte la Guàrdia Civil informava que ha desmantellat en quatre localitats de la Marina Alta, Dénia, Xàbia, Calp i Benissa, diversos locals d’associacions cannàbiques que suposadament traficaven amb droga entre els seus clients i associats.

S’ha detingut un total de 17 persones: 4 a Benissa, 7 a Calp, 2 a Moraira i 4 a Xàbia, i s’han practicat 12 registres, dels quals 5 han sigut en locals dedicats a este tipus d’activitat. El material confiscat ascendix a 34.300 euros en efectiu, prop de 18 quilos de marihuana, 1 quilo d’haixix, 1 quilo de pol·len d’haixix, 760 cigarretes (porros preparats) i 1.000 llavors de marihuana.

Han estat tres operacions dutes a terme en els dos últims mesos, que han culminat amb el desmantellament de diverses organitzacions que traficaven suposadament amb marihuana i haixix, sota la denominació d’associacions cannàbiques.

Les tres operacions, dirigides respectivament per agents de la Guàrdia Civil de Benissa, Calp i Xàbia, van començar per la queixa dels veïns on s’ubicaven eixes associacions, a les quals titlaven de “fumadors” de marihuana, que provocaven fortes olors en la comunitat i, en el pitjor dels casos, podien incitar menors d’edat a consumir eixe tipus de droga.

Totes les associacions han coincidit a tindre una estructura orgànica semblant, en la que un o més socis principals assenyalaven el paper que havia de complir la resta, comptant amb distribuïdors, empleats del local, clients fixos, comptables i inclús amb electricistes i jardiners per al cultiu de la marihuana.

Primera operació realitzada a Benissa i Dénia

En la primera operació, en la que van intervindre agents de la Guàrdia Civil de Benissa, es va detindre quatre persones, tots hòmens, espanyols d’entre 32 i 36 anys, sent dos germans els principals capitostos del grup. Estos van crear una associació amb dos locals, un a Dénia i un altre a Benissa, per a la distribució i venda de la droga, principalment marihuana. A pesar de ser ells els fundadors, el seu nom no apareixia en cap document, ja que usaven altres persones a manera de pantalla, per a evitar ser relacionats amb el delicte.

Per al seu abastiment, van llogar un habitatge a Pego, a nom d’un tercer, on van cultivar 400 plantes de marihuana, que va créixer gràcies a un suposat enganxall il·legal de llum, i a costa de causar greus danys en la mateixa casa amb la instal·lació de tota la maquinària necessària per a este cultiu. A més, van deixar a deure una factura de llum pròxima als 5.000 euros.

En el muntatge d’esta plantació van participar electricistes i jardiners, que també van funcionar com a guàrdies de seguretat, tenint a la seua disposició una arma simulada que espantaria als que tractaren d’apropar-se a la finca.

Es van registrar 4 domicilis a Dénia, Pedreguer, Beniarbeig i Pego, junt amb els 2 locals ja mencionats. Es van confiscar 12 quilos de marihuana amb cors preparats per a la seua venda, 1 quilo de pol·len d’haixix, 300 grams d’haixix i 2.000 euros en metàl·lic.

Segona operació duta a terme a Calp i Morarira

La segona operació, dirigida per agents de la Guàrdia Civil de Calp, va culminar amb la detenció, a Calp i a Moraira, de 7 hòmens (6 espanyols i 1 colombià) i 2 dones (1 espanyola i 1 marroquí), d’entre 19 i 40 anys, implicats en el tràfic i venda de drogues en el local d’una associació cannàbica calpina.

En este cas, el principal actuant era un home, espanyol de 28 anys, que va crear l’organització per a, suposadament, lucrar-se per mitjà de la venda de marihuana i haixix. Havia contractat tres persones com a empleades, que distribuïen esta substància a demanda dels seus clients, i comptava amb un comptable que elaborava la llista de preus de venda al públic de les drogues.

Els registres efectuats en 4 domicilis de Calp, 1 domicili a Moraira i 1 local a Calp, van donar com resultat la confiscació de 31.700 euros, 2 quilos de marihuana, 650 grams d’haixix, 1.000 llavors de marihuana, 1 premsa hidràulica i un compressor.

La tercera i última operació a Xàbia

La tercera operació es va realitzar en dos locals de dos associacions de Xàbia, en els que, igual que en les operacions anteriors, es distribuïa i venia marihuana.

Els detinguts del primer local han sigut un home, holandés de 55 anys i una dona britànica de 27. Ací es van confiscar, classificats per diferents tipus de marihuana, 3 quilograms, repartits en 1.075 borses de 2 o 3 grams preparades per a la distribució, 760 cigarretes (porros) i 530 euros. L’home era un expert professional en la confecció manual dels “porros” i podia fer fins a 100 unitats en tres hores.

Els altres dos detinguts, en una segona associació, han sigut dos hòmens, espanyols de 33 i 21 anys d’edat, que feien les funcions de tresorer i treballador. La droga confiscada en este registre ha sigut 21 grams d’haixix, 67 grams de pol·len d’haixix, 13 grams d’oli d’haixix, 3 mil·lilitres d’oli d’haixix, 70 euros en efectiu, material per al pesatge i preparació de la marihuana, una olla de pressió especial per a traure l’oli d’haixix, i una màscara per a fumar.

Les tres operacions realitzades per la Guàrdia Civil de Benissa, Calp i Xàbia, han culminat amb la detenció de 17 persones, 14 hòmens i 3 dones, com a presumptes autors del delicte de tràfic de drogues i organització criminal. Als detinguts relacionats amb els locals de Benissa i Dénia, se’ls ha afegit, a més, un presumpte delicte de defraudació de fluid elèctric i un altre de danys causats a l‘habitatge pegolí on va estar la plantació. Després del seu pas a disposició judicial, tots han quedat en llibertat amb càrrecs.

1636 Visites

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

Obligatori *

Hola!!