El Consell recomana extremar la precaució per a evitar incendis forestals

S’apel·la al “sentit comú” perquè “abans de realitzar una activitat analitzem el risc de ser l’origen d’un possible incendi forestal”. Les cremes de marges de cultiu i restes agrícoles estan prohibides en este moment amb caràcter general i no es poden llançar coets o artefactes que continguen foc o puguen produir-lo.

Durant el cap de setmana, divendres i diumenge, la Marina Alta ha patit dos incendis forestals que no han arribat a ser catastròfics per la ràpida intervenció dels mitjans aeris i terrestres contra el foc. El primer d’ells es produïa entre Parcent i Murla i obligava a desallotjar una desena d’habitatges. El segon es produïa al Montgó, en una de les fites de terme entre Xàbia i Dénia. Prèviament a això, dijous Pego Viu informava d’una crema incontrolada a la partida de Rombins. El temps que fa que no plou i la temperatura cada vegada més alta, amb el vent que sol bufar cada dia, és una combinació perfecta per la propagació d’incendis forestals. Per a evitar-los, el Consell ha recomanat extremar la precaució este estiu, ja que “la major part són incendis provocats per la mà humana”.

Des de la Generalitat Valenciana s’apel·lat a la col·laboració de tots i totes.

La Comunitat Valenciana es troba en risc alt d’incendis i per això es remarca que “la millor mesura és aplicar el sentit comú, aquell que ens diu que abans de realitzar una activitat analitzem el risc de ser l’origen d’un possible incendi forestal”.

Els punts bàsics per a previndre incendis forestals són:

-No tirar fòsfors o puntes de cigarret enceses

-No encendre foc en terreny forestal o pròxim a ell fora de les zones especialment indicades per a això, que tinguen totes les garanties.

-No tirar fem i, menys, aquell que pot ser la causa d’un incendi, com els vidres.

-No llançar coets, globus o artefactes de qualsevol classe que continguen foc o puguen produir-ho.

-Les cremes dels marges de cultiu o de restes agrícoles o forestals estan prohibides en este moment amb caràcter general i, en el cas que en algun moment no ho estiguera, si fa vent es prohibix cremar, carregar amb moltes restes vegetals piles de crema i abandonar-les.

-Quan se circule per terreny forestal, no s’ha de parar el cotxe sobre vegetació seca, sinó sobre zones desproveïdes de vegetació. El tub d’escapament calent pot encendre el past.

-Si teniu un habitatge o granja prop de terreny forestal, evita la vegetació circumdant que puga ser afectada pel foc, preparant els voltants de la casa perquè, si arribara un incendi, este es reduïsca davant de l’habitatge o granja. En cas de tindre barbacoes o paellers, assegura’t les brases estan ben apagades després de fer-n’hi ús.

-Si no tens més remei que usar grups electrògens, motors, equips elèctrics o d’explosió, etc, inclús els pertanyents a maquetes dirigides per ràdio control, recorda que has de demanar un permís específic si eixe ús va a realitzar-se en terreny forestal o les seues proximitats.

1539 Visites

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

Obligatori *

Hola!!