María Dolores de Cospedal és la més votada a Pego en les primàries del PP

Amb 11 vots al seu favor. 8 vots han estat per a Soraya Saénz de Santamaría i 6 per a Pablo Casado. Un vot anava per a José Ramón García. Votava així, el 100% del cens popular pegolí. Amb estos resultats, el PP de Pego s’allunya del resultat general autonòmic i general. A la Comunitat Valenciana la vencedora ha estat Sáenz de Santamaría, seguida de Pablo Casado i María Dolores de Cospedal. Un resultat que es repetia en tot l’estat.

Ahir cap a les 11 de la nit es coneixia el resultat de les primeres primàries que vivia el Partit Popular, amb el 100% escrutat. Ja explicàvem ahir que els populars pegolins també participaren en esta jornada, tenint la seu de votació en el carrer Sant Agustí nº12. Un dia que qualificaven d’ «històric» i al que va acudir el 100% dels afiliats i afiliades que estaven cridats a votar.

El resultat general és conegut. S’imposava l’exvicepresidenta del Govern de Rajoy, Soraya Sáenz de Santamaría amb un 36,95% dels vots (21.513), seguida per l’exvicepresident de comunicació del PP, Pablo Casado, que aconseguia el 34,4% dels vots (19.967). La tercera posició era per a l‘exsecretària general del PP, María Dolores de Cospedal, que quedava fora de la segona volta d’este primàries, amb un 25,92% del vot (15.090).

Eixe mateix rànquing es donava a la Comunitat Valenciana, on votava el 93,3% del cens popular. Ací, Soraya Sáenz de Santamaría obtenia 3.640, seguida de Pablo Casado amb 3.159, Mª Dolores de Cospedal amb 1.185, José Manuel García Margallo amb 125, Elio Cabanes amb 119 i Jose Ramón García Hernández 66.

A la província d’Alacant es repetia el pòdium. A Pego, però, era bastant distint perquè la majoria de votants del PP de Pego donaven el seu suport a l’exsecretària general de la formació, Mª Dolores de Cospedal, que obtenia 11 vots. Li seguix en vots, Soraya Sáenz de Santamaría que rebia el suport de 8 afiliats. El tercer més votat era Pablo Casado, que obtenia 6 vots. I, testimonialment, José Ramón García rebia un vot. La mobilització a Pego era màxima, acudint a votar el 100% d’afiliats que podien fer-ho.Apunta la líder popular pegolina, Ana Ortolà, que la jornada va ser «molt tranquil·la» i va ressaltar de nou el fet que «per primera volta els afiliats van acudir a les urnes per a manifestar les seues preferències». 

Les dos candidatures que més vots han obtingut, la de Soraya Sáenz de Santamaría i la de Pablo Casado passen a la segona volta que serà elegida per les compromissàries i els compromissaris que trie cada poble, durant el XIX Congrés Extraordinari que tindrà lloc a Madrid el 20 i 21 de juliol. Pego tindrà 2 dos compromissaris, Ana Ortolá i Ferran González, que «disposaran el vot que els afiliats decidisquen» perquè «representem el nostre poble», declarava ahir la portaveu popular, Ana Ortolá. Afegia que «recolzarem qui guanye perquè tots junts guanyarem les pròximes eleccions».

1525 Visites

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

Obligatori *

Hola!!