El ritme de contagi del coronavirus experimenta un descens a Pego

La Conselleria de Sanitat ha actualitzat aquest matí les dades de la pandèmia en els diferents departaments de salut i municipis de la Comunitat. Estadística que reflexa un descens en el nombre de nous contagis i de la incidència acumulada de casos a Pego.

L’informe recull 25 nous positius confirmats per prova PCR o test d’antígens des de l’actualització oferida el divendres. Així, segons les xifres de Conselleria d’aquesta estadística que de hui, que correspon al dia 24, a Pego hi ha 113 casos de coronavirus actius i un total de 383 positius des de l’inici de la pandèmia. D’aquesta manera, la incidència acumulada de casos en els últims 14 dies se situa en 1.15’72 per cada 100.000 habitants. Cal recordar que en l’actualització oferida el divendres, Pego registrava 39 nous positius i la incidència era de 1.402 cassos per cada 100.000 habitants.

Contrària a la tendència a la baixa del ritme de contagis a Pego, és la que s’està experimentant al Departament de Salut de Dénia en general. En aquesta actualització hi ha 653 nous casos de coronavirus a la comarca, a on s’ha superat ja la xifra de 7.000 positius. En total, en són ja 7.008 les persones que han donat positiu per coronavirus a la Marina Alta des de l’inici de la pandèmia.

Una altra xifra que continua creixent és la de defuncions de persones amb coronavirus. Des de l’actualització oferida el divendres s’ha registrat altres 9 morts. 4 d’elles a El Verger, municipi en què 20 persones amb coronavirus han perdut la vida. Continuant amb les noves defuncions, dos persones han mort a Gata de Gorgos, les dos primeres d’aquest poble. I a Dénia, Calp i Orba se suma una altra defunció a les seues respectives estadístiques. Amb aquestes 9 noves defuncions la taxa ha pujat i és ara de 58’81 morts per cada 100.000 habitants.

Dénia ha sumat 147 nous positius, Calp 118, Xàbia 87 i Benissa 84. Teulada té 69 nous casos, Gata de Gorgos 34, Ondara 27 i Pego 25. El Verger té 18 nous casos i arriba a un total de 323 des de l’inici de la pandèmia. Pedreguer té 15 nous positius i Orba 7.
En aquest municipi la incidència acumulada de casos en els últims 14 continua sent la més alta de la comarca i, està entre les més altes de la Comunitat Valenciana perquè està en 2.713’89 PCR positives per cada 100.000 habitants.

Continuant amb els nous positius, Beniarbeig en té 5, Alcalalí 4 i Els Poblets i Xaló 3. Parcent, La Vall de Laguar i El Poble Nou de Benitatxell tenen dos casos més i Benimeli 1.

TESTIMONI D’UN RESIDENT UNA SETMANA DESPRÉS DE LA SEGONA DOSI


Hui dimarts dia 26 fa una setmana que els usuaris i treballadores i treballadors de la residència Sant Joan de Déu de Pego van rebre la segona dosi de la vacuna contra la covid-19.

Segons els laboratoris Pfizer, aquestes 59 persones que van ser vacunades dimarts passat, -34 residents i 25 treballadors i treballadores-, aconseguiran el divendres el grau màxim de protecció davant la malaltia que ofereix aquesta vacuna, que és del 95%.

Aquest matí hem tingut l’oportunitat de poder parlar amb un dels residents, Antonio Frau, qui ens ha contat cóm ha estat l’experiència de rebre la vacuna i cóm han estat aquestos mesos. 
927 Visites

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

Obligatori *

Hola!!