El nombre total de desocupats en el mes de març registra una disminució a la Marina Alta de 17 persones

Pego, però, registra un augment en la llista de l’atur de 4 persones arribant a les 824 persones sense feina. El 38% (6.082 persones) dels parats inscrits en les llistes de l’atur no cobren prestacions. A Pego més de 300 persones no tenen accés a cap tipus de prestació, segons les dades de CCOO.
Després de set mesos de pujades continuades en el nombre de desocupats a la comarca, el mes de Març registra una dada positiva, encara que, en el seu conjunt, testimonial, i és que es presenta una lleugera baixada del nombre de parats, més concretament 17 són les persones que durant el mes passat trobaren feina a la Marina Alta, situant la xifra total de persones sensei feina en 15.816 persones.

S’han realitzat un total de 2.611 contractes, 260 més que en el mes anterior, dels que 2.263 van ser amb caràcter temporal i només 348 indefinits. La gran majoria dels contractes es van realitzar en el grup d’ocupació relacionat amb els serveis de restauració, personals, protecció i venedors (1.017 contractes) seguit del grup d’ocupacions elementals (764).

En la variació interanual destacar que s’han realitzat el mateix nombre de contractes que l’any anterior, tenint en compte que la Setmana Santa enguany es retarda en relació a les dates de l’any 2010. Així, des de CCOO s’espera que abril puga registrar unes dades d’ocupació positives. També subratllen des d’aquest sindicat que la temporalitat continua sent la característica principal de les contractacions, representa un 86%, el que demostra que l’objectiu de la reforma laboral d’acabar amb la dualitat del mercat de treball està sent un fracàs.

La desocupació es continua centrant en el sector serveis a conseqüència de la baixa demanda interna, situació que podria veure’s millorada alliberant crèdit per a les famílies i les empreses, especialment per a les de xicoteta i mitjana grandària, que suposen entorn del 90% del teixit productiu a la Marina Alta.

Des de CCOO manifesten que “les decisions preses pels governs de reduir els salaris dels empleats públics, la congelació de les pensions o la reducció de la inversió productiva “són polítiques orientades només a corregir el dèficit i no a afavorir la creació d’ocupació”. En este sentit la decisió del BCE d’augmentar el preu dels diners i les previsions del govern, realitzades dies arrere, sobre un augment del nombre de parats l’any 2011, són un pitxer d’aigua freda per a la recuperació econòmica que la limita la capacitat de creixement”.

La desocupació per localitats disminueix a Dénia (-87), Xàbia (-21), Benissa (-22) i Teulada (-6). A Pego l’atur puja el mes de març en 4 persones, situant-se la xifra total de persones desocupades, sense feina, en 824.

Pel que fa a la situació de les Prestacions per Desocupació, en el mes de febrer, les dades continuaven sent molt preocupants ja que 6.082 persones havien esgotat el subsidi per desocupació o no havien generat drets per a cobrar la prestació, la qual cosa posa en serioses dificultats socials i econòmiques a centenars de famílies. A Pego, una de les portaveus de CCOO a la Marina Alta, xifrava en més de 300 les persones les persones que actualment no estan cobrant cap tipus de prestació.


592 Visites

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

*

code

Obligatori *

Hola!!