CREAMA passa a ser Entitat Local a efectes jurídics després de la modificació dels seus estatuts

L’objectiu era adaptar alguns dels seus articles a la Llei 8/2010 i incloure altres modificacions de caràcter competencial que s’adeqüen a la legislació local més actualitzada, ja que el text estatutari del consorci es va redactar fa 16 anys.
El president del Consorci per a la Recuperació Econòmica i de l’Activitat de la Marina Alta (CREAMA), el diputat de Promoció i Desenvolupament Local, Juan Roselló, ha presentat a la Junta General una modificació dels estatuts. La reunió s’ha celebrat en la localitat de Gata de Gorgos, que ostenta la capitalitat enguany, amb la presència l’alcaldessa amfitriona, Ana María Soler, junt amb els primers edils d’Ondara, Ximo Ferrando, i Poble Nou de Benitatxell, Josefa Ronda. L’objectiu era adaptar alguns dels seus articles a la Llei 8/2010 i incloure altres modificacions de caràcter competencial que s’adeqüen a la legislació local més actualitzada, ja que el text estatutari del consorci es va redactar fa 16 anys.

El principal canvi es refereix a la redacció de l’article 1 sobre la denominació explícita de tots els membres del CREAMA. Tres de les entitats supramunicipals, l’Institut de la Mitjana i Xicoteta Indústria Valenciana (IMPIVA), el Servici Valencià d’Ocupació i Formació (SERVEF) i el Servici Públic d’Ocupació Estatal (SPPE), passen a ser membres honorífics. Esta declaració facilita que el CREAMA tinga la consideració d’Entitat Local a tots els efectes. El president ha comentat que “la nostra proposta se centra a mantindre el mateix estatus per a estes tres entitats supralocals, per a facilitar la consideració d’Entitat Local i aclarir qualsevol dubte de caràcter jurídic que puga sorgir respecte d’això”, segons Juan Roselló.

La proposta de modificació dels estatuts ha sigut aprovada per unanimitat. L’IMPIVA, el SERVEF i el SPPE mantenen la seua representativitat en la Junta General i en la Comissió Executiva però assistiran a les sessions amb veu però sense vot. Roselló apunta que “els tres han manifestat la seua total disposició a col•laborar amb la mateixa intensitat que ho han vingut fent fins al moment”.

L’article 1 determina que els membres constituents del CREAMA són: la Diputació d’Alacant, el SERVEF, l’IMPIVA, el SPPE i els ajuntaments dels municipis de Dénia, Pego, Benissa, Xàbia, Calp, Teulada-Moraira, Ondara, Pedreguer, Gata de Gorgos, El Verger i Poble Nou de Benitatxell.


446 Visites

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

*

code

Obligatori *

Hola!!