El ministeri crearà un parc fluvial i d’oci en la zona arrasada per la riuada a Beniarbeig

La intenció de Medi Ambient és crear una via verda junt amb el llit del Girona, des de la Vall d’Ebo fins a Dénia. D’altra banda, a través de la Confederació Hidrogràfica del Xúquer (CHJ), s’ha projectat construir un parc fluvial de 12.000 metres quadrats que es concep com un monument a la riuada d’octubre i que servisca per a conscienciar de la necessitat de planificar el territori adequadament. Dos dies després que la conselleria i la diputació desembarcaren a Beniarbeig per a anunciar la construcció d’un nou pont, ahir representants del Govern de Zapatero i de la CHJ van presentar en el mateix municipi un projecte per a executar un parc fluvial i d’oci en la zona arrasada per les inundacions d’octubre. A més, la intenció del Ministeri de Medi Ambient és crear una via verda junt amb el llit del Girona, des de la Vall d’Ebo fins a Dénia.

Les pluges torrencials del 12 d’octubre i dies successius van negar municipis com Beniarbeig, que va patir les conseqüències del desbordament del riu Girona. Les inundacions van fer desistir a l’Ajuntament de Beniarbeig en la intenció d’ubicar junt amb el riu el poliesportiu municipal, on ara ja hi ha un frontó. En el seu lloc, el Ministeri de Medi Ambient, a través de la Confederació Hidrogràfica del Xúquer (CHJ), ha projectat construir un parc fluvial de 12.000 metres quadrats que es concep com un monument a la riuada d’octubre i que servisca per a conscienciar de la necessitat planificar el territori adequadament.

El caràcter emblemàtic del projecte ha evocat al ministeri a dissenyar un parc mediterrani on convisquen les espècies autòctones de la zona amb altres més específiques de ribera. Inclús es planteja fer una mini reserva de flora. Així mateix, donat el seu caràcter urbà, contempla la disposició d’una zona lúdica, un parc infantil i nombrosos racons d’oci així com de descans. Un llac acollirà els ànecs que viuen en el Girona i hi haurà un espai dedicat a la celebració d’espectacles i concerts. A més, el parc albergarà, com no podia ser d’una altra forma, part de l’antic pont que ara es derrocarà per a construir un nou després que la virulència de l’aigua provocara el seu enfonsament en plena riuada.

Este projecte està inclòs en el pressupost del ministeri que ascendeix a 61 milions d’euros, 33 dels quals aniran destinats a les obres de la Confederació Hidrogràfica del Xúquer en els llits afectats per les pluges torrencials. En millora d’infrastructures, el Govern es gastarà 85 milions d’euros i, quant al desemborssament del Consorci d’Assegurances, la xifra puja a més de 50 milions d’euros.

Però un altre dels grans projectes que té la intenció del Ministeri de Medi Ambient tracta d’habilitar una via verda junt amb el llit del Girona des de la Vall d’Ebo fins a Dénia, 44 quilòmetres de riu.

630 Visites

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

Obligatori *

Hola!!