El IV Premi ‘Jo Dona’ és per al Grup de Dones Cabal

Es reconeixia la tasca que des de fa més de 10 anys aquest grup de dones pegolines ha anat fent per visualitzar les diferències entre homes i dones per tal d’anar canviant la tendència. El guardó que atorga la regidoria d’Igualtat d’Oportunitats era entregat després del concert del Quintet de Metalls Al Vent i Eva Olivencia, que va estar presentat per Salvador Bolufer.
L’himne de Cabal, composat per Josep Sendra, va acompanyar el Grup de Dones Cabal en l’escenari del Teatre Municipal durant l’entrega del IV guardó ‘Jo Dona’ que atorga la regidoria d’Igualtat d’Oportunitats, al capdavant de la qual està Àngel Sendra, l’encarregat d’entregar dit reconeixement.

El 7 de març de 2008 es va entregar, per primera vegada a Pego, el Premi Jo Dona, que va vindre de la mà de l’actual titular de la Regidoria de la Dona o també anomenada d’Igualtat d’Oportunitats, Àngel Sendra. Aquest premi va ser creat per reconèixer, per a destacar la tasca normalitzadora i de millora que algunes persones o entitats locals de Pego han dut a terme al llarg del temps, per a avançar en la igualtat entre dones i homes al si de la societat pegolina. En 2011, després de Pepita Estela, Maria Siscar, Dolores Amèlia Medina Sendra i Pepa Oltra Campoy, es reconeixia la tasca de Cabal un col•lectiu de dones que fa més de 10 anys que van aparèixer a l’escena pegolina per tal de rebutjar actituds massa masclistes que s’exercien des del poder municipal i alhora per a impulsar, públicament, visiblement, la lluita cap a la igualtat entre dones i homes a Pego.

La portaveu del Cabal en aquest cas, Amparo, va subratllar l’agraïment per rebre aquest premi, ja que “significa el reconeixement a la nostra tasca social, a l’esforç per intentar estendre la xarxa de la igualtat dins la població a la qual pertanyem, vivim i ens desenvolupem”. Apuntava Cabal que aquest premi les “encoratja a continuar treballant en aquesta vessant posant la consciència i l’accent en promoure la igualtat de les dones en l’àmbit de la vida quotidiana, privada, social i política”.

Des què començaren el seu caminar, fa més de 10 anys el Grup de Dones Cabal ha estat present en l’esfera social i ha participat activament en la construcció d’un poble més equilibrat entre els dos sexes que el composen.

Ho ha fet des de distintes vessant i activitats. Així, des de fa anys organitza, mensualment Contacontes a la Casa de Cultura, els dissabtes, sobre les 11 del matí. Així mateix des de Cabal es potencien trobades entre la gent jove de l’Institut propiciant debats per enderrocar estereotips sexistes i afavorir l’enteniment comú.

Per a tots els públics cada 25 de novembre es concentren a Pego per a lluitar contra la violència de gènere, per a rebutjar aquest terrorisme cap a les dones que no cessa. Amb activitats com les del Grup de Dones Cabal es visibilitza i es denuncia. Es fa palès com a problema i, s’intenta combatre des d’allò local.

Cabal Col•labora en la Xarxa de Dones de la Marina i acudeix al sopar de reconeixement a dones que, amb el seu treball, amb el seu esforç i el seu carisma han obert i facilitat a les dones d’ara, el camí dels drets i el reconeixement de la resta.

Una altra tasca important és l’organització dels Sopars Literaris de Tardor, amb l’objectiu de revaloritzar les autores i els autors de Pego, però també d’altres indrets propers i llunyans, per a gaudir com a lectores i lectors amb les seues històries, algunes reals, altres fictícies, amb aquest o aquell estil, però sempre atractives i encoratjadores.

I així un sense fi de propostes que Cabal ofereix a les dones i també als homes de Pego, per a conscienciar-nos que la lluita per la igualtat de gèneres no només l’han de tirar endavant les dones, sinó que com en les relacions, on “l’amor no és tant sol mirar-se una a l’altre, sinó mirar en la mateixa direcció”.

El Grup de Dones Cabal a Pego ha dut a terme un treball de formigueta, des del present, però mirant el futur. Cabal continua cobrint el buit que existia al poble de Pego en torn a la defensa i reivindicació del món de les dones amb la finalitat última d’obrir els ulls a moltes dones pegolines (i també als homes) perquè vegen que és possible una igualtat entre gèneres.

Aquest IV Premi ‘Jo Dona’ va ser entregat al finalitzar el Concert de la Dona presentat pel satíric Salvador Bolufer, que va relatar tot el que va esdevenir durant la nit de l’11 de març de 2011 al Teatre Municipal de Pego, en el que van actuar el Quintet de Metalls Al Vent i Eva Olivencia.
692 Visites

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

Obligatori *

Hola!!