La Pinyata posa punt i final al període de festa carnestolenca a Pego

Dissabte a la nit milers de pegolins i de pegolines van eixir als carrers del poble per tal d’acompanyar a En Carnal en el seu adéu al 2011. La lentitud característica de la desfilada fúnebre va fer que el correfocs de Xarxa Teatre no començara fins a passades les 2 de la matinada.
L’ambient nocturn de dissabte al voltant de la Plaça de l’Ajuntament i dels carrers pels que va transcórrer la desfilada fúnebre de la Pinyata pegolina van deixar, com cada any, un testimoni festívol ben alegre amb música diversa i moltes ganes de passar-ho bé. I és que com és habitual, durant l’enterro de la sardina milers de pegolins i de pegolines, com també gent vinguda d’altres localitats, van acompanyar, lentament, els diferents taüts confeccionats per a l’ocasió per les diferents colles o pubs del poble, fins al Pla de la Font, on els van donar foc dipositant-los a la gran foguera del centre de la plaça.

A Pinyata es tornava a confirmar que la gent que ve per primera vegada a viure-la, li encanta, superant l’experiència de la nit de Carnestoltes. A la gent de Pego, continua engrescant-la una festa tan de casa.

La desfilada fúnebre acabava sobre les 2 de la matinada al Pla de la Font, moment en què començava l’espectacle de correfocs que havia preparat Xarxa Teatre amb el seu segell característic, que tenia, de nou, com a punt àlgid el Pla de la Font, on damunt d’un escenari la percussió i els dimonisde la companyia, banyats per les espurnes de colors dels focs d’artifici que es movien veloçment al seu darrere, s’acomiadaven dels pegolins i les pegolines.

El regidor de Festes, Ricardo Cabrera, apuntava la massiva participació de la gent a Pinyata, que es va desenvolupar en una nit temperada i tranquil•la climatològicament parlant. Sobre Xarxa Teatre, manifestava que “el plus de cost que té la gent l’agraeix”.

Informava Cabrera que a diferència d’altres anys enguany no s’havia produït cap intervenció per cremades durant el correfocs, ja que apuntava el regidor de Festes, és fàcil que es donen per alguns teixits que se solen dur eixa nit. L’única intervenció de la nit es va deure a la intoxicació etílica d’una menor.

Ricardo Cabrera, valorava l’últim més com “de luxe” contant les festes que ja duen els pegolins i les pegolines a l’esquena, ‘la Baixada, Carnestoltes i Pinyata’ amb un temps que ha respectat les tres festes. Apuntava que ara toca falles.
584 Visites

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

Obligatori *

Hola!!