Composen una cercavila per a la Falla Convent

Paco de Domingo ha estat l’encarregat de la mateixa. Està pensada per a tocar en dolçaina i percussió. Avui ja estan muntant totes les falles pegolines els seus monuments.
Quan en premsa eixia publicat que la Federació Valenciana de Bandes de Música criticava l’escàs repertori dels actes fallers i proposava fomentar la creació, es coneixia que una de les tres comissions falleres, més concretament la Falla Convent, compta des de 2011 amb una cercavila pròpia composada per Paco de Domingo, dolçainer de Carcaixent i mestre de La Clandestina.

Josep Francesc Almería, president de la Federació, va explicava que “la promoció i creació de música fallera podria donar a la festa més opcions i riquesa musical en tots els seus actes”. Enfrontava el cas de les Falles amb el de Moros i Cristians, que en tan sols dues dècades, mentalitat i panorama havien canviat: començaren a convocar concursos específics, les comparses començaren a encarregar peces als compositos, a editar-les i difondre-les i hui resulta estranya la que no presumeix d’una peça dedicada, com és el cas de la Filà Albardins o de la fila Feixucs de Pego. Aquesta última va ser l’organitzadora del Concurs de Composició de Música Festera a Pego en estreta col•laboració amb l’Agrupació Musical de Pego.

A més d’enriquir el repertori, la Federació pretén que les comissions falleres contracten bandes completes, és a dir, que eviten col•locar formacions exigües darrere dels fallers, ja que la música es resenteix.

D’altra banda, a Pego hui és la nit de les albaes a la Falla Plaça i Natzarè i a la Falla Convent. A més, totes les comissions ja estan muntant els seus monuments que seran jutjats demà pel jurat. I és que demà dijous és un dia carregat d’actes. Entre ells es troba l’especial ‘Taula Oberta’ que durarà dos hores, de 12 a 14 hores i tindrà una mitja hora a cada comissió fallera i a la Junta Local Fallera perquè ens expliquen les diferents activitats programades, els monuments i altres qüestions relacionades amb la seua festa.
664 Visites

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

Obligatori *

Hola!!