El gust, sentit protagonista a la II Fira Comarcal que se celebra a Ondara este cap de setmana

Dissabte 12 de novembre a les 10:30 hores s’inaugurarà de la II Fira Marina Alta que duu com a títol: ‘En els 5 Sentits. El Gust’. Se celebra en el Prado, i compta amb una àmplia programació que inclou el fòrum coordinat per la Macma. Este comptarà amb intervencions, ponències i tallers relacionats amb la gastronomia i la producció agrícola. Enguany Pego tornarà a estar present a la II Fira Comarcal, però, a diferència de l’any passat ho estarà junt amb l’Atzúbia i les Valls, la de Gallinera, la d’Ebo i la d’Alcalà.

cartell-fira-ondara-2016-setmanes1Ondara ho té tot a punt per a acollir del 12 al 27 de novembre la XXXI Fira de Fires. La primera cita és este cap de setmana, dissabte 12 i diumenge 13 de novembre, amb la II Fira Marina Alta que es desenvolupa sota el lema: «en els 5 Sentits. El Gust». Dissabte 12 de novembre a les 10:30 hores s’inaugurarà la segona edició d’esta fira comarcal que mostrarà tot el seu potencial gastronòmic que es podrà descobrir al fòrum que organitza la Macma i que comptarà amb intervencions, ponències i tallers relacionats amb la gastronomia i la producció agrícola.

Durant la presentació de la II Fira Marina Alta, el regidor de Turisme i Promoció Econòmica d’Ondara, José Ramiro, va explicar que entre tots els participants comarcals es va decidir que esta tingués un fil argumental que permetera que cada any variara la seua temàtica i d’ahí naix la idea d’anar desenvolupant els 5 sentits.

El president de la Macma, Vicent Grimalt, va constatat l’interès de la Macma en la cohesió i integració de la comarca, indicant que esta fira és un exemple de «fer comarca» i una plataforma idònia de promoció del conjunt de la Marina Alta. En este cas, amb un «projecte lligat de forma important al turisme gastronòmic». Respecte d’això, ha detallat que és, en esta línia, en la que es treballa mitjançant el projecte de ‘Ciutat Creativa de la Gastronomia’; amb el que es perseguix la unió de tots els pobles de la Marina Alta per a treballar conjuntament i que la comarca isca avant.

Al si de la programació de la II Fira Marina Alta en els 5 Sentits. El Gust se celebrarà, coordinat per la Macma, el II Fòrum Comarcal Marina Alta, que, com a novetat, s’emplaçarà en la carpa exterior annexa al Prado. El Fòrum, segons detallava el gerent de la Macma, Jovi Lozano-Seser, comptarà amb una intensa programació que inclourà intervencions, ponències i tallers relacionats amb la gastronomia i la producció agrícola; que abordaran «la relació entre els productes agrícoles i la cuina de la comarca». L’objectiu és reivindicar «la nostra cuina i els productes de la nostra terra».

El contingut divulgatiu es concentrarà el dissabte al matí, amb presentacions dels projectes de Ciutat Creativa de la Gastronomia de la Unesco (Dénia&Marina Alta); de la Festa de la Fava i el suc de Moscatell de Poble Nou de Benitatxell; del IV Fòrum i Setmana Gastronòmica de l’Arròs a Banda & A Banda de l’Arròs(Dénia i AEHTMA); de l’Esmorzà (Ajuntament del Verger); o de la Festa de la Cirera de la Vall de Gallinera.

La regidora de Turisme, Creama i Comerç de l’Ajuntament de Pego, Rosa Maria Ferrer, va explicar a Ràdio Pego fa unes setmanes enrere que la presència enguany de la localitat a la II Fira Marina Alta té com a novetat que no la població no estarà sola, sinó que acudix amb la resta de pobles que conformen la Mancomunitat de Turisme de Pego, l’Atzúbia i les Valls, la de Gallinera, la d’Ebo i la d’Alcalà.

La II Fira Marina Alta ‘en els 5 Sentits. El Gust’ se celebrarà amb la participació d’Ajuntaments, institucions, associacions i empreses de la comarca, amb l’objectiu de potenciar la gastronomia, el menjar, el beure i la relació entre els productes agrícoles i la cuina de la Marina Alta. Aquesta edició comptarà amb la presència de 41 expositors, incloent-hi els Ajuntaments de 25 municipis (Calp, Teulada-Moraria, Beniarbeig, Ondara, Dénia, Els Poblets, Ràfol d’Almúnia, Benidoleig, Mancomunitat Vall de Pop (Alcanalí, Benigembla, Benissa, Llíber, Murla, Parcent, Senitja i Xaló), Poble Nou de Benitatxell, El Verger, Xàbia, Gata de Gorgos, Mancomunitat de Pego i Les Valls (Pego, l’Atzúbia, la Vall d’Ebo, la Vall d’Alcalà, i la Vall de Gallinera); així com entitats comarcals; Macma, Patronat Costa Blanca, Cedma, Aethma, CDT, Jovempa Marina Alta, IECMA, Grup Melic; i empreses de la Marina Alta; La Coqueria-Mossets Artesants, Aquarica (Ondara), Tot Carn i Més… (Pego), Vinalia Vinotecas, Pastisseria Vitòria, Carnisseria Picó, Altana Fruits Secs, i Cerveseria de la Marina Alta.

Dissabte 12 de novembre:

10.30 h – INAUGURACIÓ de la II Fira Comarcal. Visita i presentació dels estands amb acompanyament de dolçaina i tabalet.

11.00 h – Presentació de la Ciutat Creativa de la Gastronomia de la UNESCO. Dénia & Marina Alta #Tasting Life.

11.30 h – Presentació de la Festa de la Fava i del suc de Biomoscatell de Poble Nou de Benitatxell.

11.45 h – Presentació del IV Fòrum i Setmana Gastronòmica de “L’Arròs a Banda & A Banda de L’Arròs”. Ajuntament de Dénia (Dep. Turisme) i AEHTMA.

12.00 h – Presentació del projecte “L’esmorzà” Ajuntament del Verger.

12.15 h – Presentació de la Festa de la Cirera de la Vall de Gallinera.

12.30 h – Presentació del V Passeig Gastronòmic “Xàbia al Plat Mariner”. ARX (Associació Restauradors Xàbia) i Ajuntament de Xàbia.

12.45 h – Acte d’Homenatge a la cuinera Pepa Romans i Projecció del reportatge de TVE sobre la seua cuina.

13.00 h – Fòrum: “Quin és el menú de la Marina Alta?”.

18.00 h – Taller infantil de coques La Coqueria-JOVEMPA.

19.15 h – Taller d’embotit i demostració “Ca Paquitina”.

Diumenge 13 de novembre:

11.30 h – Showcooking: “Pastissets” Tourist Info Vall de Pop.

12.00 h – Showcooking: A càrrec de l’Ajuntament del Verger.

12.30 h – Showcooking: “Berenaret de Pasqua” A càrrec d’Ajuntament de Gata de Gorgos.

17.00 h – Taller infantil de manualitats “¡Súbete a nuestro tren!” del Cercle Empresarial de la Marina Alta.

18.15 h – Taller infantil de coques La Coqueria-JOVEMPA.

19.15 h – Taller d’embotit i demostració “Ca Paquitina”.

20.30 h – Acte de cloenda de la II Fira Comarcal Marina Alta.

 

2090 Visites

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

Obligatori *

Hola!!