El Fons de Cooperació Municipal de la Generalitat suma la col·laboració de les diputacions de València, Castelló i Alacant

Antoni Such va recordar que el Fons de Cooperació Municipal representa la “major aposta de la Generalitat pels ajuntaments”. Pel que fa a la participació de la Diputació d’Alacant, la institució va traslladar al cap del Consell “les limitacions pressupostàries” a què es veu sotmesa la institució a l'haver d'assumir les competències sociosanitàries que corresponen a la Generalitat Valenciana i que actualment gestiona la Diputació d'Alacant.

foto_03El President de la Generalitat, Ximo Puig, i el director general de Cooperació Local, Antoni Such, van mantenir ahir una reunió amb els presidents de les diputacions de València, Castelló i Alacant, Jorge Rodríguez, Javier Moliner i César Sánchez respectivament, per a tractar temes relacionats amb la col·laboració entre les institucions a les quals representen.

Antoni Such va explicar, en nom de la Generalitat que, després de la trobada, les tres diputacions s'han compromès a col·laborar amb el Fons de Cooperació Municipal que es posarà en marxa en 2017.

"Tots anem a fer un esforç, la Diputació de Castelló ja ha aconseguit l'aportació, la Diputació de València ho farà pròximament i des de la institució a Alacant ja s'està treballant per a obtindre els recursos econòmics necessaris", ha assegurat Such.

foto_02En este sentit ha manifestat que el Fons de Cooperació Municipal representa la "major aposta de la Generalitat pels ajuntaments i el municipalisme", i ha assegurat que el Govern valencià "va a fer tots els esforços necessaris per a dotar-los de més seguretat jurídica i econòmica".

Pel que fa a la participació de la Diputació d'Alacant, la institució matisa que Sánchez li ha traslladat a Puig “les limitacions pressupostàries” a què es veu sotmesa la institució a l'haver d'assumir les competències sociosanitàries que corresponen a la Generalitat Valenciana i que actualment gestiona la Diputació d'Alacant, amb una càrrega econòmica que supera els vint milions d'euros anuals.

Amb la finalitat de trobar una solució a esta situació, el màxim dirigent de l'Administració Provincial ha proposat la creació d'una Comissió Mixta que aborde de manera imminent el traspàs d'eixes competències a la Generalitat Valenciana. Es tracta dels serveis que es presten des de la Llar provincial, el Centre Doctor Esquerdo i l'Institut de la Família Pedro Herrero i que en l'actualitat assumix la Diputació d'Alacant. En este sentit, Puig ha mostrat el seu compromís per a posar en marxa les mesures necessàries que afavorisquen l'impuls d'este òrgan, un gest que el president alacantí ha valorat positivament.

Des del punt de vista pressupostari, Sánchez ha informat de les dificultats que la Diputació d'Alacant tindrà per a participar en 2017 en este Fons de Cooperació de la forma que este s'ha plantejat, “a causa de la precipitació de la proposta, tenint en compte que ja tenim tancat el nostre pressupost per a la pròxima anualitat i de que hem d'assumir l'elevat cost que ens suposa fer-nos càrrec de les matèries que directament no ens competixen”.

No obstant això, Sánchez s'ha mostrat predisposat a estudiar la viabilitat d'esta iniciativa, a la que anirà aportant fons segons s'alleuge la càrrega financera que li produïx a l'administració provincial la cobertura d'estos serveis sociosanitaris.

 

2064 Visites

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

Obligatori *

Hola!!