El Festacarrer d’Ondara reivindicarà el territori

El concert del divendres se celebrarà en un entorn «en perill d’extinció» per les obres del desviació de la carretera general. El Festival no rebrà per segon any consecutiu cap subvenció de l’ajuntament governat en majoria absoluta pel PP. «Mentres hi haja una dolçaina en el poble, hi hi haurà Festacarrer, així que tornem a estar ací enguany com l’any passat», va declarar Anna Mestre, una de les organitzadores. Amb esta declaració d’intencions va començar la presentació de l’onzena edició del festival de música popular Festacarrer, la segona sense rebre un sol euro de l’Ajuntament, governat pel PP amb majoria absoluta. «Ens recolzen o no, nosaltres continuarem fent cultura des de i per al vaig poblar», va declarar Auro Giner, de la Gorgera de Dolçaines i Tabalets d’Ondara.

El Festacarrer és una iniciativa popular que ix avant gràcies a tot un any d’esforç de cinc associacions de la localitat: l’Associació cultural Ocell, i el seu grup de danses, La Gorgera de dolçaines i tabals, els Correfocs Mulafera, el col•lectiu El Fermall, i la Federació Valenciana de Dolçainers i tabaleters. Les cinc han preparat un programa replet d’activitats des del dijous 31 d’agost fins al diumenge 3 de setembre, on destaca, la Primera Trobada de dolçaina i tabalets de la Marina Alta, que reunirà 12 colles de la Marina Alta desfilant pels carrers d’Ondara.

Durant estos cinc dies, la música i la gent invadixen la localitat i els hotels pengen el cartell d’ocupat. Des de l’organització no entenen «com un festival consolidat que és un negoci pels comerciants pot ser ignorat per l’Ajuntament». El Festacarrer destaca dins del circuit de festivals de música tradicional, i segons l’organització és per això que els grups han acceptat ajustar-se al pressupost de l’organització i rebaixar el que cobren«o inclús deixar-se’l a casa».

Un altre dels actes destacats és el concert de la nit del divendres on actuaran dos grups jóvens de la comarca que forma part del circuit de rock comarcal Marock, i que se celebrarà en el pub l’Assut, un «entorn en perill d’extinció per una futura rotonda», va asseverar Quico Frages. L’organització va voler remarcar que esta ubicació tindrà un caire reivindicatiu, «per la protecció del territori enfront del progrés»,

Un altre dels actes més importants és la Dansà popular, on participaren membres de 14 grups de Balls i Danses de la nostra comarca i les veïnes. A més de la trobada la peculiaritat és que qualsevol persona que vullga podrà sumar-se i aprendre les nostres danses tradicionals. El mateix dia, el dissabte 2 de setembre, hi haurà una mostra de luthiers, els autèntics artesans dels instruments musicals.
356 Visites

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

*

code

Obligatori *

Hola!!