Manifestacions contra l’urbanisme

Mai un mes d’agost havia sigut tan combatiu per als veïns de la Marina Alta: les estiuenques tovalles s’han canviat per pancartes a Xàbia, Jesús Pobre i Dénia on milers de persones demanen un major respecte al medi ambient i al territori. I si abans parlavem d’augment demogràfic, ara ho fem precissament del seu principal motiu: l’urbanisme. I es què alguna cosa es mou entre la ciutadania perquè tres municipis de la comarca han acollit manifestacions contra els plans urbanístics en a penes cinc dies.

Jesús Pobre va arrancar les reivindicacions amb dos protestes massives contra la urbanització del Pinaret. Primer en diumenge i després dimecres passat, més de la mitat del veïnat es va unir per a preservar un dels paratges més volguts del terme municipal i els resultats de la seua mobilització han sigut immediats. L’Ajuntament de Dénia va revisar l’expedient que donava llum verd la construcció de 29 adossats en el paratge i va descobrir diverses incongruències que han permés paralitzar l’obra.

Dissabte va ser Xàbia el municipi que va acollir una Cercavila per la Terra , esta vegada a nivell general. Dins del calendari d’activitats del Primer Aplec, un miler de persones van clamar contra l’especulació urbanística i van exigir responsabilitat als polítics de la comarca per a poder mantindre un futur sostenible. En les jornades, organitzades pel col.lectiu Arrels, també va haver-hi temps per a la reflexió i una taula de debat va analitzar la situació actual del Pais Valencià, una zona molt sucosa per als constructors.

I és que la proliferació de macroprojectes té a la comarca en peu de guerra. Així, cada vegada que es convoca una protesta per un pla en particular, s’unixen tots els col•lectius que s’han format en altres localitats.

És habitual la presència de representants del grups com: Col•lectiu Vall de Pop, Estimem Parcent, Veïns de Parcent, Salvem Sanet, Col•lectiu en Defensa del Territori de Pego, Salvem Segària-Vinyals, El Runar de Benissa, Plataforma en defensa del Litoral, o l’Agrupació Contra Incendis Forestals (ACIF).

A les protestes també s’afegixen associacions d’àmbit extra comarcal, com la Plataforma per l´Horta de València, Plataforma Contra l´Alta Tensió de la Valldigna, Gorgera Excursionista del El campello i la Plataforma contra l´Autopista d´Eivissa.

Finalment ahir vora 300 veïns a Dénia tornaren a eixir al carrer per a demanar que es paralitze la construcció. Les pancartes tornaren a reivindicar el valor natural del terme i demanaren a l’ajuntament una moratòria urbanística.

446 Visites

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

Obligatori *

Hola!!