El fem pujarà a tota la comarca

La Planta de Transferències, que depèn principalment de la Conselleria, acorda incrementar des d’aquest mes en 6 euros els cobraments als 26 ajuntaments per a compensar l’encariment del gasoil i dels abocadors.
Quatre anys continuats de congelació de les quotes cobrades als ajuntaments han acabat per afectar la salut econòmica de la societat que gestiona la planta de fems de la Marina Alta. Aquesta setmana, el consell d’administració i la junta d’accionistes de Reciclatge de Residus Marina Alta es van veure en la necessitat d’aprovar una pujada de la participació econòmica dels municipis. Com ha succeït en anteriors ocasions, l’increment de la quota tindrà de segur reflex l’any que ve en un ascens generalitzat de les taxes que cada municipi cobra als veïns pel servei d’arreplegada de fems.

En els tres anys anteriors, les quotes de la planta havien romàs congelades, i en l’anterior es van incrementar només quant a l’aplicació de l’augment de IPC. Això, unit a l’increment del cost dels abocadors i al del transport per l’encariment del gasoil, entre altres factors, va provocar que la junta d’accionistes aprovara, a instàncies del consell d’administració, les noves quotes. I els 26 municipis representats en la societat les van aprovar per unanimitat.

Amb això, la planta passarà a cobrar amb efectes des de l’1 de juny, 48,5 euros per tona, enfront dels 42,8 que ingressava fins ara.

Amb això es busca compensar l’increment dels costos detectat en l’últim any. De fet, per primera vegada es va registrar un descens del volum de fems ingressats respecte a l’any anterior en 551 tones. Durant tot l’any 2005, els socis van ingressar en la planta 82.733 tones. No obstant, la societat que la gestiona va poder salvar l’exercici amb un superàvit de 291.294,26 euros, un balanç que, no obstant, és enganyós. De fet, va ser possible perquè durant 5 mesos van abocar també en ella milers de tones Gandia i Oliva, arran del tancament de la planta d’Ador en la Safor.
611 Visites

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

Obligatori *

Hola!!