El cuiner pegolí Jordi Morera s’encarregarà, junt amb Salvador Cames i Paco Parreño, de la cuina de La Nacional de Nova York

La Spanish Benevolent Society de Nova York, coneguda com La Nacional, refugi i un punt de trobada cultural, vol convertir-se també en un temple de la dieta mediterrània a la gran illa. El mes d’abril reobrirà les seues portes, després de dos anys tancada per modelacions, la cuina de La Nacional i a la seua carta es podrà trobar arròs melós amb llamàntol, calamars, sépia, i per descomptat, paella i ha confiat en el pegolí, Jordi Morera, el bellreguardí Salvador Cames i el valencià Paco Parreño.

Un altre cuiner pegolí agafa alts vols. Es tracta de Jordi Morera, qui darrerament ha gestionat la terrassa del MuVIM i que és propietari del restaurant Carosel. Jordi Morera acaba d’embarcar-se (mai millor dit) rumb a la gran illa per a estar al capdavant, junt amb Salvador Cames (Restaurant Cames), de Bellreguard; i Paco Parreño (Delicat), de València, de la cuina de l’Spanish Benevolent Society de Nova York, més coneguda com La Nacional.

Foto: La Nacional

La Nacional, es va constituir en 1868 en el districte de Manhattan com una entitat que tractava de mitigar el desempar dels emigrants valencians, en particular i espanyols nouvinguts, en general, a la gran illa. Ara, en ple segle XXI, vol convertir-se en un oasi gastronòmic amb tast Mediterrani. «Arròs melós amb llamàntol, calamars, sèpia, calamarsons, i per descomptat, paella» es podran demanar a la carta de La Nacional, segons explicava als mitjans de comunicació el cuiner pegolí Jordi Morera. Serà a partir del pròxim mes d’abril quan La Nacional reòbriga les seues portes, després de dos anys tancada a causa de la seua remodelació.

Foto: La Nacional

Confessava Jordi Morera que, tant ell com els seus companys d’aventura estan «nerviosos, però molt il·lusionats». També reconeixia que saben poc anglés, però que els han assegurat que «això no és cap problema a Nova York», entre altres coses perquè «La Nacional serà molt valenciana».

Per a preparar la nova carta de La Nacional Jordi Morera, Salvador Cames i Paco Parreño, passaran un mes sencer a Nova York. També estaran presents quan es reinaugure l’espai davant la premsa especialitzada. Una vegada en marxa, «estarem anant i tornant durant un any, fins que la carta i la nova direcció del local estiga consolidada», comentava el cuiner pegolí.

Esta aventura va començar quan una representant de l’Spanish Benevolent Society va acudir al Restaurant Cames de Bellreguard i es va enamorar de les propostes culinàries que va tastar i dels productes valencians. Sense pensar-ho, va proposar a Salvador Cames el repte d’estar al capdavant de cuina de La Nacional i este va considerar convenient contactar amb Jordi Morera i Paco Parreño. Cap dels tres va dubtar a plantar-li cara al desafiament. La nova cuina de La Nacional comptarà amb dos cartes diferenciades, una més tradicional i una altra més sofisticada. En ambdós, els productes de qualitat seran els protagonistes. «Tots els nostres productes seran espanyols. A Nova York arriba de tot. L’única cosa que ens preocupa de moment és el peix», reconeixia el cuiner pegolí. Però de segur que ho solucionen.

De Jordi Morera us podem contar que des de ben jove va tenir clar que volia ser cuiner. La seua ambició va quallar sota la batuta d’Steve Anderson de Seu-Xerea. En sentir-se suficientment madur va obrir el seu propi restaurant, Carosel, un restaurant que va destacar en el seu moment per l’aposta atrevida que representava oferir menús econòmics de tapes i arrossos preparats amb cura amb un ambient molt informal. El propi Morera qualifica la seua cuina de bancal, ja que en els seus plats predominen sabors ben reconqueribles, on l’horta està molt present a taula. El resultat d’esta personal aposta va rebre elogis de The New York Times i la guia Lonely Planet va destacar Carosel com el millor restaurant per a viatgers de raça de València.

 

4086 Visites

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

Obligatori *

Hola!!