Hui comença la gimcana intercultural que es jugarà als quatre col·legis de Pego

Des de hui i fins al 27 de març es durà a terme esta proposta que organitza la regidoria d’Estrangeria, patrocina la Generalitat Valenciana, a través del programa Pangea i impartix la Uned de Dénia. Es tracta d’un taller de dos hores de durada dirigit a l’alumnat de 4t i 5è de Primària. L’objectiu de la  Gimcana intercultural, és desenvolupar l’esperit de solidaritat, així i com les actituds de respecte i comprensió cap a les persones de qualsevol ètnia, eliminant qualsevol tipus de prejudicis. 

A partir de hui i fins el 27 de març, l’alumnat de 4t i 5è de Primària de les quatres escoles de Pego gaudirà d’una gimcana intercultural. Una proposta que organitzen les regidories d’Educació i Estrangeria, que patrocina la Generalitat Valenciana, a través del programa Pangea i que impartix la UNED de Dénia.

L’objectiu de la gimcana intercultural, és «conscienciar a la comunitat educativa sobre el fet que vivim en un món intercultural» i, a través d’esta iniciativa, els xiquets i les xiquetes podran aprendre «moltes coses de diferents cultures que, aplicaran després en la convivència diària a les aules», explicava el regidor d’Educació i Estrangeria, José Merí este matí al pati del CEIP Ambra, on s’ha desenvolupat en primer lloc esta gimcana intercultural que, a més, pretén desenvolupar l’esperit de solidaritat i les actituds de respecte i comprensió cap a les persones de qualsevol ètnia, eliminant qualsevol tipus de prejudicis. 

Esta activitat que ve a reflectir la realitat de Pego i de la resta de la Marina Alta, que alberga un conjunt de municipis on conviuen diferents nacionalitats. De fet, assenyalava Merí que en el cas pegolí, la població immigrant representa el 20%, el que s’ha d’aprofitar per a «aprendre unes d’altres i enriquir-nos per a conviure el millor possible».

L’activitat està dirigida a xiquetes i xiquets d’entre 9 i 11 anys, és a dir a l’alumnat de 4t i 5è de Primària. En el cas de Pego l’activitat es fa en els quatre centres educatius del municipi. Hui dimecres, 21 de març, s’ha fet al CEIP Ambra, d’11.30 a 13.30 hores. Dijous, 22 de març, de 12 a 14 hores, es durà a terme al col·legi Sant Antoni. Dilluns, 26 de març, d’11.30 a 13.30 hores, el torn és per al CEIP Carolina Sala i, finalment, dimarts, 27 de març, d’11.45 a 13.45h., esta gimcana intercultural es farà al CEIP Rosalia Bondia.

Els/les participants han de recórrer un itinerari i alhora han d’anar superant una sèrie d’obstacles i proves per a trobar els trets desapareguts de diferents cultures i reposar-los perquè tot el món els reconega i els puga utilitzar. La gimcana intercultural s’inicia amb una introducció on els/les participants poden conèixer la missió que han de complir per a poder guanyar el joc.

Podem avançar que es veuran involucrats i involucrades en una trama on coneixeran diferents cultures que majoritàriament conviuen amb nosaltres com són la xinesa, la romanesa, la marroquina, l’anglesa, l’equatoriana i també l’espanyola. A través d’estes cultures, podran localitzar pistes, superar proves i encertar endevinalles a fi de resoldre l’enigma plantejat a l’inici del joc. L’equip guanyador serà aquell que més ràpid aconseguisca fer cadascuna de les proves proposades.

Els objectius de la gimcana intercultural que es durà a terme als quatre col·legis de Pego, són que l’alumnat d’entre 9 i 11 anys conega les diferents cultures que conviuen al municipi, que entenguen que implica eixa diversitat cultural com a instrument d’aprenentatge social, com a valor i font enriquidora tant de forma personal com col·lectiva. També es vol dotar l’alumnat de capacitat d’anàlisi, valoració i crítica de les cultures sobre la base d’igualtat, reciprocitat, cooperació i integració.

 

1814 Visites

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

Obligatori *

Hola!!