El Club de Lectura de Pego homenatja el poeta Miguel Hernández plantant una figuera provinent del seu hort

Alguns i algunes components del club hi va recitar alguns dels poemes del poeta d’Oriola en el 75 aniversari de la seua mort. També uns versos escrits expressament per a l’ocasió de la lleidatana Núria Garcia. Esta era una de les activitats que formava part de les festes populars de l’Espai Veïnal Antic Institut.

IMG-20170703-WA0004«Som un xicotet grup de gent interessada per la lectura. Ens agrada llegir […] Encara que la lectura és un acte que sol realitzar-se en solitud, també ens agrada reunir-nos […] i comentar les obres que llegim, contrastar opinions, suggerir i proposar nous llibres i, finalment això enganxa tant que es convertix en una necessitat a compartir». Així, més o menys, era com la impulsora del Club de Lectura de Pego, Mari Carmen Feliu, explicava en què hi consistia.

El Club de Lectura fa més de dos anys que va nàixer i, des d’aleshores, una mitjana d’unes 15 persones, es reunixen una vegada al mes per parlar, reflexionar, contrastar idees sobre un llibre en concret que s’elegix a partir de les propostes dels i de les components del col·lectiu.

20170630_191458El Club de Lectura des de fa un temps ençà fa ús de l’Espai Veïnal per realitzar les seues trobades i, davant el programa d’actes de les festes populars que es van dur a terme la setmana passada, va decidir participar homenatjant el poeta d’Oriola Miguel Hernández. I és que un dels membres que recentment s’ha incorporat, Jaume Vidal, «va oferir la possibilitat de plantar una figuera procedent de l’hort de Miguel Hernández, amb certificació oficial» i este oferiment es va aprofitar per commemorar el 75 aniversari de la mort del poeta del poble i, rendir-li així un homenatge.

20170630_183846Este reconeixement no només va comptar amb la plantada de la figuera que, des de 2013 està sota la cura de Jaume Vidal a l’espera d’un lloc emblemàtic al municipi per perquè poguera créixer i donar fruits, sinó que l’homenatge va comptar amb uns versos inèdits escrits expressament per a este homenatge a Miguel Hernández. Es tracta dels versos escrits per la poetessa de Lleida Núria Garcia:

Reverdeix la vida de la figuera estimada.
Germina l’ànima del poeta i creix
dels seus versos l’esperança.
Neix i no mor, com un brot de poesia,
testimoniatge i fruit de tant delit,
llum blanca que perviu en la llavor
pels camins, peregrina.

Miguel Hernández.
La llavor d’un poeta.

Amb eixos versos es va obrir el recital que va continuar amb la lectura de poemes de Miguel Hernández triats pels i per les components del Club de Lectura de Pego.

2070 Visites

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

Obligatori *

Hola!!