S’inicia l’Escola d’Estiu de Pego 2017

137 xiquets i xiquetes d’entre 4 i 12 anys participen enguany en esta escola que té l’esport com a protagonista. S’ha inaugurat este matí i estarà activa fins l’11 d’agost. Una de les claus del seu èxit és que allí els expliquen «conceptes bàsics per practicar un o altre esport i els deixes via lliure per practicar-lo», diferenciant així la formació reglada de la no reglada i proporcionant un espai d’oci i educació durant un període eminentment de vacances.

IMG-20170703-WA0001Comencem setmana, la primera sencera de juliol, amb la gent ja estiuejant al mar o al terme i amb un bon nombre de xiquets i xiquetes, d’entre 4 i 12 anys, començant l’escola d’estiu de Pego. Concretament són 137 xiquets i xiquetes que hui han començat l’Escola d’Estiu que, enguany, es desenvolupa a Rosalia Bondia. Este matí han acudit l’alcalde, Enrique Moll i el regidor d’Educació, José Merí, a inaugurar el curs de l’Escola d’Estiu que durarà fins l’11 d’agost, però que alguns xiquets i xiquetes només la gaudiran 15 dies i d’altres un mes. Ho faran en horari de 9 a 14 hores.

A l’Escola d’Estiu l’esport pren protagonisme des de ja fa uns anys i va consolidant-se edició rere edició. Entre les modalitats a practicar: natació a la piscina municipal de La Trilladora, patinatge en línia o bicicleta per fer excursions.

IMG-20170703-WA0000Els i les 137 matriculats i matriculades estan dividits per edats en 7 grups: un de 4 anys, un de 5 anys, un de 6 anys, un de 7 anys, un de 8 anys, un de 9-10 anys i finalment, un grup de 11-12. La majoria de grups tenen entre 15 i 18 alumnes. Tots ells i elles estan sota la cura de 9 monitors/es i un reforç.

Després de l’experiència adquirida amb els anys d’organització de l’Escola d’Estiu des de la Regidoria d’Esports l’any passat es va optar per canviar el plantejament de cara a l’alumnat de més edat de l’Escola d’Estiu «perquè estan massa cansat d’estar dins l’aula», explicava Rosa Maria Bolta. Amb esta premissa, «els majors no fan manualitats», sinó que les sessions estan més enfocades a fer eixides i esports.

En l’apartat esportiu, l’objectiu de l’Escola d’Estiu és que «coneguen altres esports diferents al futbol i al bàsquet». A més, durant la setmana acudixen dos vegades a la piscina municipal La Trilladora —fins ara només ho feien una vegada.

Els més menuts de l’Escola d’Estiu continuen practicant esport i també manualitats a l’aula. Però també fan eixides i és que els divendres és el dia reservat per fer activitats col·lectives, més concretament excursions conjuntes.

Amb esta programació, hi destacava la coordinadora d’Esports i de l’Escola d’Estiu, Rosa Maria Bolta, «els xiquets venen i s’ho passen bé, perquè repetixen». Assegurava que una de les claus és que «els expliques quatre conceptes bàsics per practicar un o altre esport i els deixes via lliure per practicar-lo», diferenciant així la formació reglada de la no reglada i proporcionant un espai d’oci i educació durant un període eminentment de vacances.


2304 Visites

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

Obligatori *

Hola!!