El pegolí Carles Rocher Mas, obté el Títol d’Espanya Neo-ProGBF de ‘Muay Thai’

Es va enfrontar dissabte passat, en l’anomenada ‘Nit de Lluita’ celebrada a Betxí, a Bernat Palanques i es va proclamar campió. El Muay Thai és un art marcial tailandès que actualment s’ha convertit en un dels esports de contacte més estesos. De fet, el seu nombre de practicants no para de créixer.

castellon
Este cap de setmana passat descobríem un altre pegolí que hi destaca, en este cas, en la pràctica del Muay Thai, un esport de contacte dels més estesos pel món actualment i amb un nombre de practicants que no para de créixer. Es tracta de Carles Rocher Mas que divendres passat a la nit, 30 de juny, competia en la ‘La Nit de Lluita’ que va tindre lloc a Betxí (Castelló).

19598818_10207248130401080_2328309141832170517_nCarles Rocher Mas s’enfrontava a Bernat Palanques per a aconseguir el Títol d’Espanya Neo-ProGBF en la modalitat de Muay Thai, proclamant-se campió el pegolí.

Les inicials de GBF corresponen a Global Boxing Federation. Es tracta d’una organització que està al servei de tots els esports de contacte del món que a Espanya compta amb vora 6.000 socis afiliats, però que compta amb 350.000 membres en més de 60 països distribuïts per tot el món.

El Muay Thai és una disciplina nascuda a Tailàndia desenvolupada per defensar-se dels constants conflictes amb els països veïns. Perquè els seus soldats pogueren manejar amb destresa el cos com una arma com la llança o l’espasa en situacions de combat a distància curta, van desenvolupar tècniques que combinen els puntellons, els colps de puny, els genolls, les canelles i els colzes per derrocar l’adversari. Diuen que «Muay Thai és, de lluny, l’art de colpejar més efectiva del món».

El muay thai en l’actualitat es practica com a esport en molts països del món. La seua difusió global l’ha convertit en un dels esports de contacte més estesos i el seu nombre de practicants no para de créixer. Els millors khaimuays (camps d’entrenament) són tailandesos, però actualment altres països poden competir en igualtat de condicions, sobretot en les categories de pes més altes.

 

3311 Visites

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

Obligatori *

Hola!!