Asaja sol·licita als ajuntaments de Pego, Dénia i Pedreguer la bonificació de l’IBI rústic d’embassaments de reg amb la finalitat de rebaixar la pressió fiscal als agricultors

ASAJA Alacant demana a 47 Ajuntaments de la província, entre els que estan Dénia, Pedreguer i Pego, que adopten les mesures necessàries per a modificar l’ordenança fiscal que regula el Impost sobre Béns Immobles, amb la finalitat que establisquen una bonificació del 95% de la quota de l’impost per a les construccions de reg i, a falta d’això, s’aprove una exempció expressa per a les construccions rústiques per a les zones amb especials dificultats climàtiques i hidrològiques àrides i d’intens dèficit hídric.

9d245030-6446-4e3c-82f4-8df9e997fd0cJóvens Agricultors ASAJA Alacant va sol·licitar ahir, dijous 29 de juny, el compromís dels ajuntaments d’unes quantes localitats alacantines, entre elles tres de la Marina Alta: Dénia, Pedreguer i Pego, perquè duguen a terme de forma urgent la modificació de l’ordenança fiscal que regula l’Impost sobre Béns Immobles, amb l’objectiu que establisquen una bonificació del 95% de la quota de l’impost per a les construccions de reg i, a falta d’això, s’aprove una exempció expressa per a les construccions rústiques per a les zones amb especials dificultats climàtiques i hidrològiques. Esta petició, exclusiva d’ASAJA, ja ha sigut aprovada per l’equip de govern d’Elx i, gràcies a ella, podran beneficiar-se al voltant de 300 embassaments d’aigua de la localitat elxana, amb rebaixes que arribaran al 95% a partir de l’any que ve.

Des de l’any 2015 des d’ASAJA Alacant venim denunciant una situació absolutament injusta i que agreuja principalment als agricultors amb més dificultats de dèficit hídric a Espanya. Els empresaris de terres agrícoles en la zona del sud-est espanyol ens veiem en l’obligació de realitzar inversions econòmiques notables per a construir basses i embassaments de reg, a fi de rendibilitzar al màxim els escassos recursos d’aigua de què disposem. Esta situació és particular i ens afecta de forma exclusiva a la nostra zona, de tal manera que, en altres províncies, per sort per als seus agricultors, no es prodiguen este tipus de construccions. En definitiva, es tracta de rebaixar la pressió fiscal sobre els agricultors d’una banda i, d’una altra, posar en valor la importància d’estes infraestructures tan present i tan necessària en el camp de la província”, assenyala el president d’ASAJA Alacant, Eladio Aniorte.

fbe1cca1-88f5-4c7c-8660-fdd5a54ddcd6ASAJA fa esta demanda agafant-se al Reial Decret pel qual s’aprova la Llei Reguladora de les Hisendes Locals que establix, segons indiquen, la potestat als ajuntaments per establir per mitjà d’ordenança municipal una bonificació del 95% de la quota als immobles en què s’exercisquen activitats econòmiques d’especial interés per circumstàncies històriques i socioculturals.

Per això, des d’Asaja Alacant demanen «el compromís dels consistoris de la nostra província amb l’agricultura, ja que l’entenem com una activitat econòmica d’especial interès que requerix d’una aposta ferma per part dels nostres ajuntaments per a pal·liar l’escull que el dèficit hídric provoca en el sector. A més, gravar les infraestructures que servixen exclusivament per a l’aprofitament dels recursos hídrics, no és només una pràctica contrària al principi constitucional de capacitat econòmica que ha de regir els tributs, sinó que va en contra de tota ètica mediambiental», declaren.

Llistat de municipis a què s’ha sol·licitat esta mesura per escrit:

Callosa de Segura, Agost, Albatera, Algorfa, Alacant, Almoradí, Alcoi, Altea, Asp, Beneixama, Benferri, Biar, Callosa De Segura, Callosa dEn Sàrria, Castalla, Catral, Cocentaina, Crevillent, Dénia, Dolores, El Campello, Elx, Guardamar Del Segura, Fondó de les Neus, Ibi, Jacarilla, Xixona, La Romana, Els Montesinos, Monforte del Cid, Monòver, Mutxamel, Novelda, Onil, Orihuela, Pedreguer, Pego, Pilar de la Horadada, Pinós, Planes, Relleu, Rojals, Salinas, San Miguel de Salinas, Sax, Torrevella i Villena

 

1601 Visites

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

Obligatori *

Hola!!