El Centre de Salut de Pego funcionarà amb serveis mínims en la vaga del 4 al 6 de maig

Demà començarà la vaga convocada pel Comité d’Empresa de Marina Salut. Vaga de tres dies de duració amb l’objectiu de reclamar a l’empresa concessionària de la gestió del Departament de Salut de Dénia (DSD), el grup Ribera Salud, la millora de les condicions laborals dels treballadors i treballadores a través de l’actualització del conveni col·lectiu. Una iniciativa que va acompanyada per la convocatòria de tres concentracions, una cada dia de vaga, per tal de recollir el suport de la ciutadania.


La vaga es farà dimecres, dijous i divendres i serà secundada també per professionals del Centre de Salut de Pego. És per això que s’ha determinat uns serveis mínims per a les tres jornades, amb la mateixa dotació de personal que en els dies festius. Cap la possibilitat que els doctors i doctores secunden la vaga i no atenguen les cites agendades en eixes jornades. Però, les urgències seran ateses en tot moment.

El mateix passarà a l’hospital comarcal. El Comité d’Empresa anunciava la setmana passada que la intenció de la convocatòria és aturar l’activitat en les àrees d’Urgències, quiròfans, consultes externes i laboratori, així com l’Atenció Primària, del 4 al 6 de maig. Una mesura acordada després de setmanes d’intents de negociacions amb Ribera Salud. A més de reclamar l’actualització del conveni, el col·lectiu de treballadors i treballadores demana també la contractació de més professionals per a garantir els serveis que s’ofereix al Departament de Salut de Dénia.

La vaga anirà acompanyada per una sèrie de concentracions. La primera serà demà dimecres a Dénia. El punt de trobada a les 11 del matí és el carrer Marqués de Campo, davant la Creu Roja, des d’on eixirà una marxa fins a l’Ajuntament.

Dijous, es farà a les 11 una concentració a l’entrada principal de l’hospital. I divendres dia 6, també a les 11 del matí, la concentració tindrà lloc de nou a Dénia, al carrer La Via.

SUPORT POLÍTIC

En els últims dies diferents ajuntaments de la comarca, com ara Dénia, Xàbia, Pedreguer i Ondara, han mostrat el seu suport als sanitaris del Departament de Salut de Dénia. I ho han fet amb acords plenaris aprovats per unanimitat.

A Pego, en l’ordre del dia del ple ordinari del mes de maig, que se celebrarà dijous, dia 5, a les set de la vesprada, hi ha una moció presentada pels grups Socialistes Pego i Ciutadans de Pego Independents en la qual es manifesta el recolzament de l’equip de govern als treballadors i treballadores del Departament de Salut i s’insta a la resta de la corporació municipal a adherir-se. El text indica que les reivindicacions del Comité d’Empresa de Marina Salut tenen com a objectiu aconseguir un Departament de Salut amb una plantilla de treballadors i treballadores professional, amb experiència i amb unes condicions laborals justes garantides, la qual cosa redundarà en la millor qualitat assistencial per als usuaris de la comarca.

En un principi, els partits de l’oposició s’han mostrat favorables a la moció. Sembla que Compromís, Populars Pego i Ciudadanos donaran suport a la proposta. Però, cal esperar a la sessió plenària que, una vegada més, tindrà lloc a la Casa de Cultura.

 

1029 Visites

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

Obligatori *

Hola!!