El CECOPAL es reuneix per a tractar les mesures davant la crisi del Coronavirus

El Centre de Coordinació d’Emergències Municipal de Pego, (CECOPAL), s’ha reunit aquest migdia a l’Ajuntament per tal d’analitzar la situació i establir les primeres mesures de contenció, a instàncies de les recomanacions del governs estatal i autonòmic i de les autoritats sanitàries davant la crisi del Coronavirus.

En tot moment s’ha insistit en què les mesures són provisionals i es basen en la situació actual, que pot canviar, i que conforme vaja variant s’anirà informant a la població de manera puntual.

La Regidoria de Serveis Socials ha informat de la decisió de la Conselleria de Sanitat de tancar tots els centres CEAM de la Comunitat Valenciana i suspendre les seues activitats.

D’altra banda, tant Serveis Socials, com la Regidoria de Sanitat, recomanen a la població que evite visitar la Residència Sant Joan de Déu si no és estrictament necessari. Especialment, es demana que s’abstinguen d’anar al centre a les persones que presenten febre o algun símptoma de problema respiratori agut.


CONSELLERIA SUSPEN VIATGES, INTERCANVIS I EXCURSIONS ESCOLARS


La regidoria d’Educació ha confirmat que les classes es mantenen segons el calendari escolar oficial, en què els dies festius de la setmana que ve a Pego seran el 18 i el 20 de març.

D’altra banda, La Conselleria d’Educació, Cultura i Esport ha informat a les direccions dels centres educatius de les mesures dutes a terme per indicació de la Conselleria de Sanitat Universal i Salut Pública, sempre seguint criteris estrictament tècnics, sanitaris i de salut pública, per a la prevenció i contenció del Covid-19 en l’àmbit educatiu.

En aquest sentit, se suspenen tots els viatges escolars previstos fóra de la població on estiguen situats els centres educatius que els hagen programat.

Així mateix, se suspenen els intercanvis de professorat i d’alumnat, així com les estades formatives de tots els nivells educatius, que estigueren previstos.

Pel que fa a les excursions escolars d’àmbit local, els centres educatius hauran d’estar autoritzats per l’àrea de salut pública de la qual forme part el centre educatiu corresponent.

També se suspenen les pràctiques en centres sanitaris de l’alumnat que està cursant el mòdul de formació en centres de treball (FCT).


CONTINUA LA PROGRAMACIÓ CULTURAL

En l’apartat de l’activitat Cultural, per ara no hi ha cap variació. Demà divendres es durà a terme la xerrada sobre les dones prevista per a les set i mitja de la vesprada a la Casa de Cultura, a càrrec d’Irene Ballester.

En aquest sentit, es segueix les instruccions del Govern Estatal, que permet dur a terme els actes amb aforament de menys de 1.000 persones. El que sí es recomana a totes les persones amb simptomatologia relacionada amb el Covid-19, i als malalts crònics, és que limiten la seua vida social.


SENSE FUTBOL 15 DIES

Quant als esports, s’ha decidit que les instal·lacions esportives municipals romandran obertes mentre es mantinga l’escenari actual. Com que la Federació de Futbol de la Comunitat Valenciana ha suspés les competicions, durant dos setmanes no hi haurà cap partit ni entrenament. Tampoc no hi haurà futbol sala. Però, el bàsquet continua, de moment.

A més, a més, les dos properes curses del Circuit a Peu de la Marina Alta han estat suspeses.


SEGUIMENT PUNTUAL

 L’Ajuntament de Pego està en contacte directe i constant amb el Departament de Salut de Dénia, la coordinació de Centres de Salut de la Marina Alta i la Conselleria de Sanitat. En cas que siga necessari, el Cecopal es tornarà a reunir i anirà establint noves mesures conforme evolucione aquesta crisi del Coronavirus, i conforme arriben indicacions des dels governs estatal i autonòmic.


RECOMANACIONS GENERALS

Les autoritats fan especial recalcament en les següents recomanacions:

– No eixir de casa en tindre símptomes relacionats amb el Coronavirus. En aquest cas, s’ha de romandre a casa i telefonar al 900 300 555 per a rebre instruccions i atenció domiciliària per part dels serveis sanitaris.

– Guardar distàncies amb els altres (un metre com a mínim)

– Extremar la higiene. Les mans s’han de netejar a sovint amb aigua i sabó durant 20 segons. O amb solucions hidroalcohòliques.

– Tossir i esternudar utilitzant mocadors de paper o emprant el colze.

– Reduir la vida social

– En la mesura que siga possible, s’ha d’evitar deixar els xiquets i xiquetes a càrrec dels avis, perquè els menuts són transmissors del Covid-19.

– Informar-se i seguir les indicacions i recomanacions de les autoritats sanitàries només a través dels canals oficials.
 


1767 Visites

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

Obligatori *

Hola!!