Les comissions falleres consideren que l’ajornament de la festa ha arribat tard

El regidor de Falles, Juan José Arbona, ens ha confirmat que tota la programació de les Falles 2020 ha estat ajornada seguint les indicacions que arribaren anit des de Presidència de la Generalitat Valenciana.

Aquesta decisió afecta, segons el regidor, a tots els actes de la programació d’enguany, fins i tot a les falles d’Obrint Camí i del col·legi Sant Antoni, així com a la disco-mòvil prevista, en primer lloc per a atendre a les mesures sanitàries preventives, i, en segon, per a evitar greuges comparatius. Així, doncs, l’associació Obrint Camí no farà aquesta vesprada la plantà del seu monument faller.

La presidenta de la comissió Plaça i Natzaré, Aida Pino Sendra, afirma que no sap si ajornar les falles és la millor solució, però, sí que la decisió arriba tard.

El president de la Falla Convent, Pasqual Marí, s’ha mostrat molt decebut, encara que enten que ha estat una mesura per raons de salut.

Per la seua part, Ana Ortolà Ortolà, presidenta de la falla La Font, posa l’accent en els sectors afectats per la mesura.La presidenta de La Font comenta també que les comissions estan vivint una situació de caos total en què els més perjudicats són els artistes fallers.


Malgrat tot, Ortolà afirma que la seua comissió té previst celebrar les Falles, siga quan siga.

La Generalitat Valenciana va fer pública anit la decisió, presa a instàncies del Govern d’Espanya, d’ajornar la celebració de les Falles a tota la Comunitat Valenciana. En un butlletí del Govern estatal, s’indica que la cancel·lació de la festa respon a raons de salut pública, com a mesura preventiva davant de la propagació del Coronavirus.


En aquest comunicat el Govern afirma que ha seguit en tot moment les recomanacions de la Organització Mundial de la Salut, que ha establerts restriccions en el moviment de persones i mercaderies. És important, s’assenyala, que des del Govern d’Espanya es seguisquen les directrius implantades per la OMS en el que respecta al Covid-19.
També s’expressa en el comunicat el compromís de celebrar les Falles, encara que no se sap en quina data.

A L’ESPERA DE LA REUNIÓ DEL CONSELL ESCOLAR

A Pego queda ara en l’aire si la setmana que ve hi haurà activitat lectiva o es mantindrà les vacances previstes del 18 al 20 de març. El president de la Generalitat, Ximo Puig, ha confirmat aquest matí que es manté el calendari de vacances escolars perquè les famílies ja havien fet els seus plans, en declaracions a Àpunt. Però, la decisió última correspons als consells escolars locals. Juan José Arbona, com a regidor d’Educació, està convocant hui una reunió del Consell per a prendre una decisió al respecte.
1244 Visites

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

Obligatori *

Hola!!