El Bloc de la Marina Alta dóna suport a la concentració contra el tancament del TAPIS

La concentració-manifestació es realitzarà el proper dijous 22 d’abril, a les 19 hores a la Plaça del Convent d’Ondara i està organitzada per la Plataforma en Defensa de la Llei de Dependència de la Marina Alta. El Taller Prelaboral d’Inserció Social porta 15 anys en funcionament i es vol tancar ara suposadament per la falta de recursos econòmics.
La Plataforma en Defensa de la Llei de Dependència de la Marina Alta va advertir que començaria un calendari de mobilitzacions per a reclamar els recursos que aquesta comarca no té i deuria tindre per a atendre com toca a les persones amb dependència. I és que recordem que la Marina Alta és la comarca del País Valencià amb menys recursos per a les persones amb discapacitats. No compta amb un Centre de Dia-Residència; no té un Centre d’Atenció Primerenca per a xiquets i xiquetes amb problemes o la MASSMA vol tancar el TAPIS, entre d’altres mancances.

Ens centrem en aquesta última perquè la Plataforma en Defensa de la Llei de Dependència de la Marina Alta ha convocat una concentració-manifestació per al proper dijous, 22 d’abril, a les 7 de la vesprada a la Plaça del Convent d’Ondara, on es troba la seua de la Mancomunitat de Serveis Socials de la Marina Alta per a denunciar que aquesta vol tancar el TAPIS (Taller Prelaboral d’Inserció Social).

Davant aquest fet i a la convocatòria de la Plataforma comarcal, el Bloc de la Marina Alta feia públic, a través d’un comunicat de premsa, “el seu total suport i recolzament a la concentració – manifestació contra el tancament del TAPIS de la Mancomunitat de Serveis Socials de la nostra comarca que ha convocat la Plataforma en Defensa de la Llei de Dependència de la Marina Alta aquest dijous, dia 22 d’abril, a les 19:00 hores, en la plaça del convent d’Ondara, davant de la seu de la Mancomunitat de Serveis Socials de la comarca (MASSMA).” Anunciava el Bloc comarcal que “a dit acte acudiran membres de l’executiva comarcal del BLOC de la Marina Alta encapçalats pel seu secretari comarcal Joan Gasquet així com altres càrrecs públics de la nostra comarca i molts dels nostres militants”.

Explicava la nota de premsa del Bloc que “L’objectiu d’aquest acte de protesta és mostrar el rebuig de la decisió del president d’esta Mancomunitat, l’alcalde popular d’Ondara, Ximo Ferrando, de tancar a partir del pròxim mes de juny, el TAPIS (Taller Prelaboral d’Inserció Social) per falta de recursos econòmics. Segons la Plataforma en Defensa de la Llei de Dependència de la Marina Alta, aquesta decisió afectarà a unes 20 persones de diferents pobles de la nostra comarca d’entre 18 i 65 anys amb discapacitat psíquica i malalts mentals que actualment acudeixen al TAPIS, a més de la gent que hi ha en llista d’espera. Des d’aquest col•lectiu van explicar a principis d’abril que el TAPIS, que és gestionat per una empresa privada, porta 15 anys en funcionament i ha oferit els seus serveis a molta gent de la comarca”. Així, des del BLOC de la Marina Alta es manifesten “totalment i radicalment en contra d’aquest tancament que ajuda a la tant necessària reinserció d’aquest col•lectiu de gent”.

619 Visites

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

Obligatori *

Hola!!