Educació segueix sense convèncer a la Plataforma en Defensa de l’Ensenyament Públic

Un sector majoritari de la Plataforma en Defensa de l’Ensenyament Públic va rebutjar ahir el document de la Conselleria d’Educació sobre el procés negociador mentre que CC OO i FAPA esperen l’anàlisi de professors i pares afiliats per a pronunciar-se.

El document de 12 fulls que va entregar dilluns passat la Conselleria d’Educació sobre l’estat de la negociació del manifest reivindicatiu de la Plataforma en Defensa de l’Ensenyament Públic ha estat qualificat pels membres de les organitzacions que la conformen com a “buit de continguts”. Alguns dels seus membres han tornat a demanar la dimissió del titular d’este departament, Alejandro Font de Mora. Així mateix han tornat a plantejar noves mobilitzacions.

La Federació Escola Valenciana assegurava, en un comunicat, que “Font de Mora torna a les postures de setembre pel que qualsevol solució passa ja per la seua dimissió”. El gerent de l’entitat, Àngel Martí, va afirmar que “la comunitat educativa hem demostrat tarannà i paciència, hem evitat la confrontació i en resposta se’ns ha enganyat. Estem profundament decebuts pel resultat de tres mesos de negociació perquè no hi ha cap millora significativa”.

Van explicar que conselleria, a través del document aportat, aposta per impartir Educació per a la Ciutadania en anglès també en Primària, prorrogar a 10 anys l’aplicació del requisit en Secundària i potenciar un sistema monolingüe. Per a la Federació de Treballadors de l’Ensenyança de UGT (FETE UGT) el document “manca de continguts i de compromisos”, i a més, no respon a les exigències dels agents educatius. Així, considera el document com “no vàlid i plenament insatisfactori, perquè en molts punts no dóna resposta al que es demana, en altres es reafirmen en les seues postures negatives, en altres no s’ha entrat en cap negociació”, van enumerar. Les propostes “no suposen avanços significatius” van lamentar des de UGT.

El Sindicat de Treballadors de l’Ensenyament (STE-PV) va criticar que el document “no respon a les expectatives de canvi creades en el passat mes de desembre. No hi ha un gir en la política educativa del Consell, més aviat tot el contrari”. Segons la seua opinió “s’incompleixen els acords establerts i és una pispa a les milers de persones que es van mobilitzar per un gir en la política educativa del Govern valencià”. Per estos motius, insta a Alejandro Font de Mora i a la secretaria autonòmica d’Educació, Concha Gómez, a presentar la dimissió.453 Visites

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

Obligatori *

Hola!!