Aquest cap de setmana el sol es tornarà a alinear amb la Foradà

Serà dissabte, 7 de març aproximadament a les 17.42h. El fenomen també es pot observar els dies previs o posteriors des de punts propers al que era el convent franciscà de Benitaia. El proper dissabte, 7 de març, a la Vall de Gallinera, una volta més, es tornarà a produir una fenomen únic i curiós, l’alineació del sol amb la Penya Foradà. I és per això que totes les persones interessades en gaudir d’aquest espectacle, a l’àntic emplaçament del convent franciscà de Benitaia es poden apropar dissabte que ve cap a les 5 de la vesprada perquè l’alineació està previst que es produeisca aproximadament a les 17.42h. En l’indret previst per a observar el fenomen solar es repartiran ulleres especials d’eclipsi al preu de 1 €, de manera que tots puguen contemplar aquest preciós fenomen de la millor manera i sense cap prejudici.

L’alineació de la Penya Foradà es remunta a l’any 1611, quan els frares franciscans que construïren, junt al llogaret de Benitaia un convent amb el patrocini del Duc de Gandia, volgueren que aquest s’ubicara en el lloc precís on, coincidint amb el dia de la celebració del seu patró Sant Francesc D´Asís (4 d´octubre), els rajos del Sol travessaren la Foradà i il•luminaren aquesta construcció i qui sap si també una estàtua del sant. El fet que és que l’ingenieria arquitectònica del moment ho va aconseguir i actualment l’alineació es pot dir que és única i curiosa.

El fenomen es produeix dues vegades a l’any, el 7 de març i el 4 d´octubre, però també es pot observar els dies previs i immediatament posteriors des de punts propers, si bé cal saber situar-se amb precisió. El radi d’observació és de 25 metres aproximadament, variant aquest d’un dia a l’altre.

627 Visites

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

Obligatori *

Hola!!