La Generalitat bloqueja el programa de formació ocupacional

Ho fa a través del Servef, indica el sindicat CCOOO que assegura que la lentitud del SERVEF en l’aprovació de les resolucions, impedeix que les entitats col•laboradores puguen iniciar el programa de Formació Ocupacional. El Programa de Formació Ocupacional permet la realització de Cursos Gratuïts destinats, preferentment, a les persones en Desocupació. Els cursos permeten el reciclatge dels treballadors o l’adquisició de nous coneixements i són una eina fonamental per a les persones que han perdut el seu lloc de treball. A manera d’exemple i amb l’objectiu que es puga visualitzar la importància d’este programa, comentar que des de Comissions Obreres s’ha planificat en el conjunt de la Comunitat Autònoma 115 cursos dels quals 55 es realitzaren en la província d’Alacant.

En el context actual de crisi la demanda dels treballadors-es que sol•liciten este tipus de Formació s’ha triplicat i són centenars de treballadors els que ja s’han inscrit per a realitzar els cursos que el sindicat oferta com ho fan altres entitats, el que indica que hi ha un interès enorme per part del col•lectiu de persones que en l’actualitat estan en la Desocupació per a accedir a este tipus de recurs. “Davant d’esta demanda tan important contrasta l’apatia i el desinterés de l’administració Autonòmica en la gestió i desenvolupament d’este programa formatiu, que com molt prompte no podrà iniciar-se fins al mes de Maig, just en l’època en què s’inicia la campanya turística i per tant augmenten les possibilitats de trobar un ocupació en el sector serveis”, una qüestió que denuncia CCOO i per la que exclama que sembla “Increïble però cert!”

Aquesta Formació està subvencionada amb diners que provenen del Govern Central i dels fons socials europeus. En este sentit el sindicat subratllar que la Generalitat té assignada una subvenció de més de 73 milions d’Euros i que és l’encarregada de posar en circulació els diners, perquè totes les entitats puguem posar a disposició dels milers de treballadors i treballadores que estan en la Desocupació els cursos planificats. “La situació actual de paràlisi d’este programa ens pareix, que és una autentica irresponsabilitat i per tant exigim que la Generalitat s’ocupe d’una vegada per sempre, de realitzar de forma urgent els tramites necessaris que possibiliten el desbloqueig d’este programa formatiu”, assevera CCOO.

La desocupació a la província d’Alacant arriba ja als 169.349 persones, 8.099 més que el mes passat, 65.115 més que l’any passat; el que indica que la desocupació ha crescut a la província un 62’47% i continua en augment.
381 Visites

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

Obligatori *

Hola!!