Diumenge més de 50 persones participaran en la 2ª jornada de voluntariat de ‘Pego Viu’

Les inscripcions a esta activitat en què es replantarà, amb espècies rebrotadores, els bancals de Naya (terrenys cedits en custòdia a Pego Viu), poden fer-se fins dissabte 14 de gener al correu electrònic pegoviu@gmail.com. La idea de Pego Viu és que els bancals de Naya, junt amb els del Pla de Mollò, comencen a modelar un paisatges que en el futur s’espera verd, frondós i ben planificat. En esta segona jornada de voluntariat, Pego Viu, ha comptat, a més d’amb la col·laboració de l’Ajuntament de Pego, també amb la col·laboració de la Conselleria d’Agricultura, Medi Ambient, Canvi Climàtic i Desenvolupament Rural, amb l’entrega de 50 plantes per la reforestació.

2a jornada voluntariat Pego ViuEl proper 31 de gener se celebra el dia de l’arbre i, és al voltant d’eixa data que a Pego s’organitzen diferents activitats per commemorar la data. La primera d’eixes activitats tindrà lloc este proper diumenge, 15 de gener, i es tracta de la 2ª jornada de voluntariat de ‘Pego Viu’ que, en esta ocasió ha decidit replantar, amb espècies rebrotadores, els bancals de Naya, terres deixades en custòdia a l’associació pegolina.

14600866_1185387934862413_2832770559424625930_n
Foto: Pego Viu durant la 1ª jornada de Voluntariat al Pla del Molló.

Des de ‘Pego Viu’ s’ha triat esta replantació per a celebrar el Dia de l’Arbre «conscients de la necessitat de plantar de manera planificada les nostres muntanyes, devastades per l’incendi del 14 de maig de 2015», afirmen a la seua pàgina de facebook. Allí també expliquen que la finalitat del projecte global que estan duent a terme i que inclou esta acció, «és la de crear tallafocs naturals i fer dels nostres boscos, indrets més sostenibles i menys propensos a ser de nou arrasats per les flames». És per això que ‘Pego Viu’ està intentant «repoblar estratègicament els punts més sensibles de pas del foc».

Esta 2a jornada de voluntariat de ‘Pego Viu’, com ja passara en la primera realitzada el passat 2 d’octubre al Pla de Mollò, està oberta a totes aquelles persones que ho desitgen, grans i menudes». De moment ja són més de 50 persones les inscrites per a participar diumenge en esta activitat. Però si s’està interessat o interessada en sumar-se a l’acció, les inscripcions es poden fer fins dissabte, 14 de gener, al correu electrònic pegoviu@gmail.com.

Recomanen des de ‘Pego Viu’ que les persones voluntàries que acudisquen diumenge, 15 de gener, duguen roba adequada per a repoblar, una aixada i l’entrepà per esmorzar. Però sobretot, que agafen «les ganes de passar-ho bé». Pego Viu posarà aigua a disposició de totes les persones que s’animen a pujar.

L’hora de trobada és a les 9 del matí. El punt de trobada és el Passeig de les Verdales, prop del quiosc. Des d’allí es caminarà fins els bancals de Naya, situats un poc més amunt de Sant Joan, per la carretera de la Vall d’Ebo. Expliquen des de ‘Pego Viu’ que «estos bancals, junt amb els del Pla de Mollò (que a la1a Jornada de Voluntariat van ser netejats de brossa, i per tant, de combustible per a les flames) aniran modelant un paisatge que en el futur s’espera verd, frondós i ben planificat».

En esta segona jornada de voluntariat, ‘Pego Viu’, ha comptat, a més d’amb la col·laboració de l’Ajuntament de Pego, amb la col·laboració de la Conselleria d’Agricultura, Medi Ambient, Canvi Climàtic i Desenvolupament Rural, amb l’entrega de 50 plantes per la reforestació.


1999 Visites

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

Obligatori *

Hola!!