S’esgoten les entrades per a l’estrena de ‘Ací no Paga ni Déu’ d’Atrevits Teatre

Una divertida i actual obra de Dario Fo que ens mostra com els cicles de vida es repetixen. Part dels beneficis d’esta obra aniran a APROP, protectora d’animals de Pego, per a ajudar l’associació a reposar-se dels danys ocasionats per les últimes pluges. El director de l’Escola de Teatre, César Monzonís, afirmava que «tot el teatre que fem revertix en el poble de Pego, absolutament tot» i conseqüentment reivindicava «que l’Escola de Teatre siga gratuïta perquè tot el treball que fem revertix en el poble de Pego».

15940778_1047487145362034_4422688169724760937_nHa tornat a passar. S’han esgotat les entrades (este matí quedaven 3 ó 4 per vendre) per a l’estrena de l’obra de Dario Fo, ‘Ací no paga ni Déu’, que interpretarà el grup nascut de l’Escola Municipal de Teatre de Pego, Atrevits Teatre, este dissabte a les 19.30 de la vesprada. Este fet feia que el director de l’Escola Municipal de Teatre i també director de tots els grups que han nascut d’ella, César Monzonís, donara les gràcies al poble de Pego. Diverses eren les lectures d’este èxit per a Monzonís, «som un poble artista […] i l’escola ha ajudat a enfocar tot això i mostrar eixe art que és innat a Pego» i afegia que «l’Escola de Teatre, des del seu naixement, està vinculada a tota la societat pegolina».

P_20170112_194137En este sentit recordava el director teatral que amb Dijous Teatre es va col·laborar amb l’Assemblea de l’Antic Institut a insonoritzar l’aula d’usos múltiples del centre. Amb ‘Ací no paga ni Déu’, Atrevits Teatre va a destinar una part dels beneficis a APROP, la protectora d’animals de Pego «que durant les pluges va patir grans desperfectes i té una necessitat molt gran de diners per portar endavant eixa tasca», apuntava Monzonís. Avançava el director de teatre que, per a millorar algunes mancances culturals del municipi, «des de l’Escola de Teatre anem a comprar dos micros perquè la gent puga sentir millor l’obra» al teatre municipal. Tot açò feia afirmar a Monzonís que «tot el teatre que fem revertix en el poble de Pego, absolutament tot» i, conseqüentment, reivindicava «que l’Escola de Teatre siga gratuïta perquè tot el treball que fem revertix en el poble de Pego».

‘Ací no paga ni Déu’, obra de Dario Fo, Nobel de Literatura i «un gran lluitador de la classe obrera i els treballadors», està escrita en els anys 70 durant una forta crisi econòmica «que va colpejar a la classe treballadora» i 40 anys després «continua de rabiosa actualitat», apuntava César Monzonís.

La mitjana d’edat del grup de teatre més jove de l’Escola de Teatre de Pego és d’uns 75/76 anys, el que permet que molts dels actors i actrius hagen viscut més d’una crisi. Esta circumstància fa que «se senten identificats en vore que la gent normal ha de treballar de valent per a poder eixir endavant». Recordava, però, César Monzonís que durant el curs, a les classes de teatre es prepara perquè «un actor puga ser un canalla o un pa beneït i fer que els personatges siguen creïbles», tot i que confirmava que «quan la teua realitat és més pròxima, ajuda».


1817 Visites

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

Obligatori *

Hola!!