La UNDEF es reunix per primera vegada a Pego

La Unió nacional d’entitats festeres de Moros i Cristians es reunix hui, a les 21h., a la Casa de Cultura de Pego, que tinguem constància, ho fa per primera vegada. Es tracta d’una junta d’entitats de l’àrea a la que pertany Pego. Serà la primera reunió de la UNDEF en este 2017 presidida per la seua nova presidenta, la contestana Pepa Prats Montava que va ser elegida el passat 26 d’octubre de 2016. Entre les qüestions a tractar, en quin punt es troba el reglament d’explosius i com afecta les festes de Moros i Cristians pel que fa l’ús de l’arcabusseria i la pólvora associada.

nova-junta-620x212
Foto: UNDEF

15253568_1289467694438182_2266533536256049199_nEsta nit, a les 21h., per primera vegada (que hi tinguem constància) la Unió nacional d’entitats festeres de Moros i Cristians (UNDEF) es reunix a Pego. Més concretament a la Casa de Cultura. Serà la primera reunió de 2017 de l’àrea de la UNDEF a la que pertany la Junta Central de Moros i Cristians de Pego i al seu capdavant estarà la nova presidenta de la UNDEF, la contestana Pepa Prats Montava, elegida el passat 26 d’octubre per als propers 4 anys.

La UNDEF, una federació d’associacions en què estan integrades la majoria de les localitats que celebren festes de moros i cristians en la variant valenciana, es va crear el 1976. Actualment la integren 69 poblacions (74 Agrupacions) pertanyents a 6 províncies espanyoles (Alacant, València, Múrcia, Albacete, Toledo i Lleida) i 4 comunitats autònomes (Comunitat Valenciana, Regió de Múrcia, Castella – La Manxa i Catalunya). Els seus objectius principals són «estar sempre a la disposició dels seus associats, buscant donar solució als problemes que es plantegen en les festes de moros i cristians en general i als seus associats, en particular; la promoció de les mateixes i el foment de la relació i germandat entre les localitats que les celebren, entre molts més qüestions».

La reunió d’esta nit a Pego tractarà diferents temes en relació a l’actualitat de les festes de Moros i Cristians, tot i que la qüestió que més interès suscita entre les agrupacions és en quina situació es troba actualment el reglament d’explosius, ja que fins el 31 de desembre de 2016 s’estava aplicant una pròrroga per a l’ús d’armes d’avantcàrrega en les festes de moros i cristians, com es venia fent des de l’any 1999.

Amb la finalització de la pròrroga, però, les agrupacions de moros i cristians estan a l’espera de saber com ha quedat el Projecte de Reial Decret del reglament d’explosius al que la UNDEF va presentar un gran nombre d’al·legacions pera ajustar el màxim possible esta norma a les festes de moros i cristians.

 

1917 Visites

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

Obligatori *

Hola!!