Dimarts l’Ajuntament de Pego aprovarà el pressupost de 2016

El regidor d’Hisenda, Carmelo Ortolà, explica que esta aprovació permetrà «facilitar molt el treball de cara a l’elaboració del pressupost de 2017», alhora que assegura que no haver aprovat a principi d’any el pressupost de 2016 no ha comportat una paralització de l’Ajuntament de Pego, sinó que el consistori «ha anat complint amb totes les seues obligacions monetàries». Avançava que el pressupost 2016 serà inferior al de 2015. També informava que el consistori ha aconseguit que el seu endeutament siga inferior al 70%.

A un mes i mig de finalitzar l’any, l’equip de govern de l’Ajuntament de Pego ha aconseguit quadrar el pressupost d’este exercici i el proper dimarts, 15 de novembre, puja al ple, en sessió extraordinària, la seua aprovació. Carmelo Ortolà, regidor d’Hisenda, explicava a Ràdio Pego que este pas es fa «perquè va a facilitar molt el treball de cara a l’elaboració del pressupost de 2017» i de fet confirmava que l’equip econòmic ja està treballant en ell. Esta aprovació permetrà «elaborar els pressupostos 2017 amb dades molt reals i contrastats», declarava Ortolà.

Recordava el titular d’Hisenda que el retard en l’aprovació del pressupost d’este exercici ve motivada per «l’entrada de dos despeses importants que sumaven 150.000€ per a l’Ajuntament» i que va provocar que el pressupost que s’estava elaborant a principis d’any es desquadrara.

Carmelo Ortolà volia deixar clar que, el fet de no haver aprovat a principi d’any el pressupost de 2016 no ha comportat una paralització de l’Ajuntament de Pego, sinó que el consistori «ha anat complint totes amb les seues obligacions monetàries […] i actualment estem en condicions de poder tancar uns pressupostos que no tenien repercussió sobre els serveis a la ciutadania que els ha tingut coberts en tot moment».

Descobria Ortolà que, entre les inversions que reflectix el pressupost es troben els 138.000€ que l’Ajuntament de Pego ha d’aportar perquè s’execute el Pla d’Obres i Serveis que subvenciona en part la Diputació d’Alacant i que s’està dedicant a l’ampliació del cementeri municipal. Estos 138.000€ estan contemplats íntegrament en el pressupost de 2016.


El pressupost de 2016 baixa respecte a 2015 per la contenció de la despesa, avançava el regidor d’Hisenda que afirmava que «realment l’Ajuntament està fent un esforç gran per a poder mantindre’s i anar pagant tot el que deu i fer front a les seues obligacions». Enguany l’Ajuntament de Pego paga menys capital (200.000€ menys) i menys interessos de capital bancari el que premet que el consistori estiga endeutat per sota del 70%. Esta situació d’endeutament li permetria «fer alguna gran inversió sense haver de tenir el permís directe del Ministeri d’Hisenda», explicava Carmelo Ortolà qui manifestava alhora que «ja m’haguera agradat a mi trobar-me en esta situació econòmica quan vaig entrar com a alcalde» perquè concloïa Ortolà que «estem en una situació econòmica que no és per tirar coets, però no tenim llista d’espera de proveïdors, no devem res a ningú, estem complint el període mixt de pagament i complint els plans d’ajust».

El regidor d’Hisenda fa uns mesos enrere va expressar públicament que el seu desig era aprovar enguany el pressupost de 2016 i també el de 2017 perquè este últim entrara en vigor l’1 de gener. Això, però, admetia en esta ocasió, no serà possible. Espera, però, que es puguen aprovar l’1 de febrer.

 

1843 Visites

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

Obligatori *

Hola!!