Hisenda prepara l’esborrany del pressupost 2017

La regidoria d’Hisenda torna a obrir la possibilitat perquè la ciutadania participe en el pressupost 2017 aportant suggerències sobre inversions necessàries per al municipi. Es pot fer a enviant un correu electrònic a plapciutadana2017@pego.org o dipositant els suggeriments a la bústia ubicada a l’entrada de l’Ajuntament. El regidor de l’àrea, Carmelo Ortolà, confia poder aprovar en els darrers mesos de l’any el pressupost de 2016 i el de 2017.
És sabut que a Pego l’equip de govern està treballant este 2016 amb el pressupost de 2015 prorrogat. Una circumstància a la que li restava importància el regidor d’Hisenda, transmetent a la ciutadania que «tot i no haver-se aprovat el pressupost de 2016, tots els serveis estan garantits, l’Ajuntament està funcionant i no hi ha cap problema».

Explicava Carmelo Ortolà que el pressupost d’enguany (2016), tot i tenir l’esborrany a punt per a aprovació, no es va poder pujar a plenari perquè «va aparèixer el pagament de dos factures importants derivades de dos sentències del fem, el que va desquadrar el pressupost inicial». Ortolà informava que durant 2016 l’Ajuntament ha pogut fer front a les factures a les que es referia. Una d’elles la revisió de preus de la planta d’abocament de fem del Campello (recorreguda per tots els municipis de la comarca durant 2011-2012) i l’altra una resolució judicial d’una revisió de preus feta per l’empresa F.C.C. Estos dos pagaments ascendeixen a 160.000€.

Amb esta situació econòmica, el regidor d’Hisenda avançava a Ràdio Pego que, «possiblement, a final d’any intentarem aprovar, encara que siga de forma simbòlica, el pressupost de 2016 i alhora el pressupost de 2017» que serà de al voltant de 10 milions d’euros, segons avançava Ortolà.

«El pressupost de 2017 és realitzable, és factible», assegurava Carmelo Ortolà. I explicava que actualment només tenen un dubte derivat de la inestabilitat política que ha provocat que a hores d’ara encara no s’haja conformat un nou govern. Esta incertesa provoca que no se sàpiga si la Llei de Pressupostos de l’Estat inclourà un augment en el salari dels treballadors i les treballadores del sector públic. Exposava Carmelo Ortolà que «l’Ajuntament de Pego en el capítol 1 contempla els salaris del personal que presta tots els serveis del consistori i preveu una despesa de al voltant de 4.500.000€. Si s’aplicara una modificació d’un 1% d’increment salarial suposaria 45.000€ d’augment en el capítol 1 el que desquadraria l’esborrany actual». El més probable és que des d’Intervenció s’estime una pujada similar a la d’anys anteriors per poder preveure eixa possible modificació i que esta no afecte en excés la previsió del pressupost de 2017.

Encara que des de l’Equip de Govern tenen ja alguns objectius plantejats per a 2017, volen tornar a escoltar l’opinió de la ciutadania sobre les necessitats del municipi. És per això que animen a pegolins i pegolines a participar en la configuració del pressupost de 2017 enviant les suggerències al correu: plapciutadana2017@pego.org o dipositant-les a la bústia ubicada a l’entrada de l’Ajuntament.

1377 Visites

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

*

code

Obligatori *

Hola!!