Dimarts, 2 de novembre, inici del trasllat de Ràdio Pego

A la Plaça del Mercat, nº13, un edifici a peu pla i adaptat a les persones amb discapacitat. A més, totalment insonoritzat en els seus tres estudis d’emissió. El trasllat durarà, com a mínim, 7 dies laborables. La seua finalitat, millorar la qualitat del servei que des de Ràdio Pego es dóna al poble i per a fer-la accessible a tota la població.
El proper dimarts, 2 de novembre, està previst que comence el trasllat de Ràdio Pego a la Plaça del Mercat, nº13, al que era l’antiga Agència de Lectura o l’antiga seu de les ames de casa, entre el Mercat Municipal i el retén de la Policia Local. Des d’eixe dia i fins a, com a mínim, el 10 de novembre, Ràdio Pego restarà muda, sense emetre. Aquesta informació la confirmava la regidora de Mitjans de Comunicació, la nacionalista Marian Tamarit, qui afirmava que amb aquest trasllat “Ràdio Pego enceta una nova etapa, en la qual l’accessibilitat a l’emissora serà la gran novetat.”

Continuava expressant la regidora del BNV que “Si l’accés als seus micròfons és un fet destacat i corroborat pels diversos programes realitzats amb la participació de gent entusiasta d’expressar-se mitjançant les ones de Ràdio Pego, també cal subratllar els entrebancs que presentava l’edifici del carrer Sant Agustí per aquelles persones que no hi podien accedir per motius de mobilitat. La situació i accessibilitat dels nous estudis de l’emissora municipal representarà un pas més enllà respecte al de la comunicació entre la ciutadania i els estaments municipals. Més que mai la ràdio estarà oberta al carrer – i no en sentit figurat-, des de la plaça del Mercat es podrà entreveure la realització de les emissions amb un proximitat quotidiana per a tothom”.

Els tècnics encarregats del trasllat han calculat realitzar-lo en 7 dies laborables, tot i que s’intentarà començar a emetre el més aviat possible, sempre i que no hi haja complicacions en el període de desmuntatge i muntatge de la part tècnica, la més delicada de l’operació de trasllat. Per aquest període de temps en què Ràdio Pego, lamentablement, no podrà emetre, la regidora de Mitjans de Comunicació manifestava les seues disculpes, dirigides a tota l’audiència, a tots els col•laboradors i les col•laboradores i als comerços que s’anuncien, “per la tallada d’emissió”; unes disculpes a les que tots els treballadors i les treballadores de Ràdio Pego ens adherim.

El nou edifici que albergarà Ràdio Pego no dista massa de l’actual en la distribució dels tres estudis de què disposa l’emissora; emissió, locució i gravació. El que sí que canvia per complet en el nou edifici de Ràdio Pego és la qualitat sonora que ofereix aquesta nova instal•lació, ja que els materials que s’han utilitzat per a la seua construcció aïllen totalment del so extern eixos tres espais en els que es treballa amb l’emissió directa o en diferit.

El trasllat de la ràdio ha estat possible gràcies al Pla E 2010 que va reeditar el Govern Central per a ajudar a les entitats locals en aquests temps de crisi econòmica. És un dels 20 projectes que l’Ajuntament de Pego va redactar per a aquest Pla E 2010. El projecte s’emmarcava dins l’apartat d’adequació i millora de centres de serveis socials, sanitaris, culturals i esportius. El seu cost ronda els 105.000 euros.
695 Visites

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

Obligatori *

Hola!!