Dilluns comencen les obres al CEAM per a instal·lar un ascensor i adaptar l’edifici a la normativa d’accessibilitat

Açò comportarà que durant el temps que duren les obres els serveis de rehabilitació i infermeria es desplacen a l’antic centre de Salut, al carrer Llavador nº5. Així mateix, fins el proper 8 de novembre, no hi haurà atenció de fisioteràpia i infermeria a l’edifici del CEAM.

L’Ajuntament de Pego va sol·licitar en 2014 una subvenció per a instal·lar al CEAM de la localitat un ascensor per a facilitar l’accés a la primera planta a tots els usuaris i a totes les usuàries de la llar de la tercera edat, complint així la normativa d’accessibilitat dels edificis públics. En 2015 la Conselleria de Benestar aprovava l’ajuda. No obstant això, en arribar el període electoral, la seua tramitació es va paralitzar. En 2016, amb el canvi de govern, el projecte sol·licitat es revisava i s’ampliava l’ajuda per a adequar la primera planta a persones amb mobilitat reduïda, és a dir, a més d’instal·lar-se un ascensor a l’edifici, les obres incloïen l’adaptació de les portes i els banys perquè pogueren utilitzar-lo les persones amb qualsevol tipus de discapacitat física. Eixa modificació i que la subvenció hagués de passar per primer per la Comissió de Transparència retardaven l’arribada de la subvenció.

Durant el mes d’abril l’alcalde, Enrique Moll, explicava a Ràdio Pego que la idea era que les obres d’instal·lació de l’ascensor del CEAM es realitzaren a l’estiu per a intentar molestar el mínim als usuaris i les usuàries. Malauradament, però, no ha estat fins a este matí quan s’han presentat els tècnics de la Conselleria per a determinar que serà dilluns 7 de novembre, quan s’inicien les obres per a instal·lar l’ascensor i adaptar portes i banys a la normativa d’accessibilitat al CEAM pegolí.

La modificació descrita
anteriorment va provocar que s’incrementara la subvenció inicialment concedida per la Conselleria d’Igualtat i Polítiques Inclusives. Si en 2015 la quantitat assignada va ser de 80.000€, la quantitat destinada finalment al CEAM de Pego per a adaptar-lo a la normativa d’accessibilitat és de 131.000€.

L’anunci de la imminència de l’inici de les obres ha provocat que el CEAM desvie per un temps indefinit els serveis de rehabilitació i infermeria a l’antic centre de salut, situat al carrer Llavador nº5. Allí estarà, presumiblement, fins que finalitzen les obres. Així mateix, des del CEAM han informat que fins el proper 8 de novembre, no hi haurà atenció de fisioteràpia i infermeria a l’edifici del passeig Cervantes.

 

1637 Visites

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

Obligatori *

Hola!!