Demà s’inicia a la Mancomunitat de Serveis Socials un nou curs de persones cuidadores no professionals

L’objectiu del curs és capacitar-les perquè tinguen una millor cura de les persones dependents i de sí mateixes facilitant coneixements i eines per poder-ho portar a terme. El curs estarà impartit pel psicòleg David Pérez Bernabeu i finalitzarà el 21 de desembre. Les sessions es donaran dimarts i divendres a l’últim pis de la cambra agrària.

Quan algú es troba en una situació de dependència s’exposa a l’aïllament i, en conseqüència, a una falta d’estímul per a relacionar-se amb el medi i la societat. És en este context que naix la figura de la persona cuidadora.

Però la persona que cuida no sempre és aquella que ho fa en l’àmbit professional i és quan parlem de les persones cuidadores no professionals. Estes són generalment familiars, amigues, o voluntàries, que dediquen part del seu temps a atendre i cuidar persones d’una manera informal, sense especialització acadèmica i sense rebre cap compensació econòmica.

Amb l’objectiu de millorar el benestar emocional d’eixes persones i, consegüentment d’aquelles que cuiden i també amb la finalitat d’ensenyar la importància de les emocions, de les habilitats i de les estratègies a seguir en esta tasca silenciosa però constant, el Servei de Dependència de la Mancomunitat de Serveis Socials de Pego, l’Atzúbia i les Valls comença demà un nou curs per a persones cuidadores no professionals que tenen cura de persones amb dependència.

Els objectius específics del curs:

– Facilitar coneixements pràctics per efectuar cures.

– Donar eines per millorar la comunicació entre la persona cuidadora i la persona depenent.

– Donar suport per resoldre dubtes i/o situacions que es poden presentar en la relació entre cuidadora i persona depenent o dubtes sobre la seua patologia.

– Conèixer els recursos sociosanitaris existents en la nostra àrea.

– Crear un espai per compartir experiències i de suport entre cuidadors no professionals.

Impartit pel psicòleg David Pérez Bernabeu, este curs, que compta amb una subvenció de la Diputació d‘Alacant, comença demà i finalitza el 21 de desembre. Es realitza amb dos sessions setmanals, dimarts i divendres de 15 a 17hores, a la segona planta de la cambra agrària.

1564 Visites

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

Obligatori *

Hola!!