Criden a la població de la Marina Alta a fer-se el test de garbellat del càncer de còlon


Ahir diumenge es commemorava el Dia Mundial Contra el Càncer de Còlon, data en què des del Centre de Salut Pública de Dénia s’ha fet una crida a la població de la comarca, d’entre els 50 i els 69 anys, perquè es faça el test de garbellat d‘aquesta variant de càncer.


María Gironés, facultatiu del Centre de Salut Pública de Dénia i responsable del programa, ha posat l’accent en la conscienciació de la importància de la detecció a temps, “perquè es tracta d’una prova molt senzilla i indolora amb excel·lents resultats de salut, quant a la prevenció”. Gironés recorda que “aquesta malaltia és la segona causa de mortalitat entre la població adulta, inclosos homes i dones”.


Segons Cristóbal Llorens, infermer i també responsable del programa de garbellat, ha manifestat que “cada any es convida a 36.000 residents de la Marina Alta a sotmetre’s al test. Les zones bàsiques de salut que més participen són Pedreguer i el Verger, amb xifres de fins al 70%.

L’objectiu actual és millorar aquests indicadors per a augmentar la supervivència i la qualitat de vida que proporciona la detecció precoç. Es recomana a les persones interessades en fer-se la prova, que la demanen en el centre de salut corresponent.

1164 Visites

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

Obligatori *

Hola!!