Comunicat de la Regidoria de Sanitat (30/07/21)

Des de Salut Pública ens informen que la situació és complicada, ja hem arribat al punt més alt de la corba, l’estimació de la setmana següent és que la incidència vaja baixant.

Hi ha algun poble com Pego que va començar els contagis més tard i encara estan en pujada.

Pel que respecta a l’hospital comarcal, en aquests moments ha empitjorat la situació. A hores d’ara hi ha 10 persones ingressades en planta, una d’elles embarassada i 4 a l’UCI malalts de Covid-19.

D’entre aquestes persones 2 matrimonis que no varen voler vacunar-se i dos d’ells a l’UCI, i pel que fa a la resta de gent, es tracta de gent jove. Ningú dels que es troba ingressat a l’hospital està vacunat, ja siga perquè no li pertoca per edat o perquè van decidir no vacunar-se, això vol dir que les vacunes estan fent el seu efecte.

A la nostra comarca hi ha 3 residències de majors vigilades a causa de tres brots, totes elles amb un positiu cadascuna, importats i assimptomàtics.

Està gestionant-se que les farmàcies que venen test d’antígens, col·laboren amb els centres d’atenció primària i siguen aquestes les que faciliten els positius, ja que a hores d’ara les persones que van a la farmàcia i es compren el test d’antígens i donen positiu han de cridar al seu centre de referència i com que ara ens trobem davant d’una situació complicada està saturant-se el sistema sanitari, i es creu que de l’altra manera, el procés serà més àgil.

Ens informen que les embarassades que estan donant positiu estan sent ingressades a l’hospital, per tant, es recomana a totes que es vacunen, no importa l’etapa de gestació en què es troben, el protocol a seguir és que es posen en contacte en la seua matrona.

Aquesta setmana s’han inoculat 8.000 dosis, el 60% de la població ja te la primara dosi i el 48 % la pauta completa. Aquesta setmana hem arribat a vacunar fins als 27 anys i la pròxima setmana s’espera arribar fins als 21 anys.

Pel que fa a la nostra població, avui en dia hi ha 88 positius PCR + 14 dies, 50 més que la setmana passada. És una xifra preocupant i s’espera que la setmana que ve puge. Així és que es demana coneixement i trellat, el virus està al carrer i tot el podem agafar.

Recordeu que hem de continuar limitant les nostres interaccions socials a aquelles que siguen estrictament necessàries i complir amb les normatives sociosanitàries i les mesures restrictives de mobilitat vigents.

El virus no discrimina!

La nostra salut està en joc!

982 Visites

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

Obligatori *

Hola!!