Altres 25 empreses i autònoms de Pego es beneficiaran de les Ajudes Parèntesi

La Junta de Govern de l’Ajuntament de Pego aprovà ahir dijous la concessió de més de 50.000€ en la tercera convocatòria de les Ajudes Parèntesi del Pla Resistir. Tal com ha indicat el regidor de Promoció Econòmica, Ricardo Sendra, en aquesta ocasió 25 microempreses i persones treballadores en règim autònom seran les beneficiàries, sumant-se així a les 47 que han rebut les Ajudes Parèntesi en la segona convocatòria i a les 60 beneficiàries de la primera.

Les Ajudes Parèntesi del Pla Resistir han estat posades en marxa amb les aportacions econòmiques de l’Ajuntament de Pego, Generalitat i Diputació d’Alacant. En total, el fons era de 290.389€. En la primera convocatòria, oberta al mes d’abril, estaven destinades als negocis locals dels sectors de l’hostaleria i oci nocturn, allotjament i turisme, activitats esportives i d’entreteniment, cultura i espectacles i venda no sedentària. En definitiva, els que més estaven patint les mesures restrictives imposades per a fer front a la crisi sanitària de la covid-19.

En tramitar les sol·licituds, van ser 60 les microempreses i empresaris autònoms beneficiats d’aquests sectors i se’ls va concedir 136.200€ en total, així va quedar un romanent. Motiu pel qual l’Ajuntament de Pego va fer una segona convocatòria, en aquesta ocasió destinada a microempreses, autònoms i autònomes dels sectors lligats als esdeveniments com són les floristeries, joieries, roba i complements, calçat, empreses de màrqueting i impremtes i, també, acadèmies. Dilluns es va fer efectiu el pagament de 97.200€, com ha indicat el regidor.

Aleshores, encara quedava un romanent del fons de 290.00€ inicial, així que es va fer la tercera convocatòria, a la qual han pogut optar els negocis relacionats amb el món de l’estètica i cures personals.

En totes tres convocatòries, el màxim de l’ajuda ascendia a 2.000€ per empresa o autònom, més 200€ per cada treballador o treballadora al càrrec.

Sendra ha reconegut que la concessió de les ajudes ha estat possible per l’esforç que han realitzat les persones que han format l’equip de treball per a la gestió de les convocatòries.

Amb els 54.000€ concedits ahir en la tercera convocatòria, finalment s’ha esgotat el fons del Parèntesi, però, Ricardo Sendra anuncia noves ajudes per a l’empresariat local.
1165 Visites

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

Obligatori *

Hola!!