Cau a Pedreguer el narco més buscat d’Espanya

Després de fugir fa 12 anys de la ‘Operació Nècora’, s’havia fet la cirurgia a la cara i empremtes dactilars i vivia en un búnker prop de Benidoleig No es la primera vegada que mafiosos i delincuents buscats per la policia espanyola o l’interpol s’amaguen a la Marina Alta aprofitant la gran quantitat de turistes estrangers i urbanitzacions que hi ha a la comarca. El darrer ha estat Francisco Javier Martínez Sanmillán, que fou detingut el passat dimarts a Pedreguer.

Irreconeixible a causa de la seua cara operada i a haver-se esborrat les empremtes dactilars, però al fi en mans de la justícia. El narco més buscat d’Espanya, Francisco Javier Martínez Sanmillán, ha sigut detingut a Pedreguer després de 12 anys fugit. Va escapar de la ‘operació Nècora’ contra els traficants gallecs i de la ‘operació Temple’ contra narcos colombians.

Francisco Javier Martínez Sanmillán, àlies Frankie o Peres, de 42 anys, s’amagava des de fa 12 de les mirades curioses en una casa búnker ubicada en una zona d’horts prop de Benidoleig. Cap veí va denunciar el seu estrany comportament i allí rebia de forma periòdica a la seua família, procedent de Lleó i Galícia.

Malgrat que la seua cara ja no és la mateixa i que fa anys es va remenar algun punt de Sud-amèrica com el lloc més factible per a trobar el domicili del narco, els agents de la Brigada Central el van trobar a Pedreguer i el dimarts van sol•licitar suport a la Policia Nacional de Dénia per a procedir a la seua detenció. Esta vegada sense sorpreses.

Martínez Sanmartín està condemnat a 17 anys de presó per narcotràfic i va ser capturat en els 90 dins de l’operació Nècora, dirigida per Baltasar Garzón i destinada a capturar el famós narco Laureano Oubiña, cap del narcotràfic gallec. Però poc abans d’ingressar en la presó, Frankie va aconseguir donar cantonada a la justícia i va fugir.

Poc es va saber d’ell en la següent dècada, durant la qual es va cursar una altra orde de crida i cerca contra Martínez Sanmillán pel seu presumpte lideratge d’un dels clans que desembarcaven droga colombiana a Galícia.

No obstant, no tots s’havien oblidat del narco més buscat per la justícia a Espanya. Una brigada especialitzada de la Policia Nacional ha esperat pacientment durant més d’una dècada a què fera un pas en fals per a poder caçar-li en alguna de les seues propietats.

421 Visites

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

*

code

Obligatori *

Hola!!