Carnestoltes 2008 al Clot

La transformació, el color i la música tornen a negar la localitat per a passar una nit de diversió i coneixença dins l’anonimat, així l’afluència de públic la nit de Carnestoltes a Pego, segons xifres oficials, és de al voltant de 25.000 persones. Les atencions sanitàries baixen respecte a 2007. Els més menuts de Pego encetaven ben originalment, divendres, la festa del Carnestoltes pegolí. El Carnestoltes a Pego comença el divendres de vesprada amb les disfresses dels més menuts, que amb l’ajuda i imaginació dels professors i les professores cada any deixen bocabadats propis i estranys. Enguany els carrers de Pego van veure desfilar carreteres, vikings, Wallies i Wendes, Tintins, fruites i verdures extretes de “La alegria de la huerta” i molts altres éssers meravellosos que demostren com la transformació que duu associada el carnestoltes es duu a la sang des de ben prompte al poble de Pego.

El públic que no va voler predre’s la desfilada es va concentrar, majoritàriament, al Pla de la Font, on els esperava l’actuació del famós pallasso de la tele, Fofito, en aquesta ocasió acompanyat d’una altra Aragón, Mónica. L’actuació que van protagonitzar, va entusiasmar potser més les mares i pares que els propis fills.

Dissabte per la nit, el protagonisme el van adquirir els adults, la gent jove, que no va voler perdre’s, un any més, la nit de Carnestoltes que se celebra a Pego. A primera hora, d’11’30 a 1’30 alguns dels visitants es van acostar fins el Pla de la Font per a veure l’actuació de Los Mismos i després poder formar part del passacarrer. Cap a les 12 de la nit, al Passeig del Clot i a l’avinguda Joan Carles I, ja començava a acudir la gent que per allí havia aparcat.

Les xifres oficials parlen d’un volum de gent semblant a 2007, quan, recordem que la xifra va arribar a les 30.000 persones, triplicant la població. Al voltant de les 25.000 s’han calculat enguany, segons l’alcalde Carmelo Ortolà, després de calcular l’assistència d’autobusos i cotxes arribats de moltes zones del País Valencià, sobretot la Ribera, La Costera i València ciutat. Per al primer edil, la sensació de menys gent durant la nit de Carnestoltes es deu a què els espais on s’ha dut a terme enguany són més amplis i espaiosos.

Les xifres oficials també parlen de menys baralles i menys atencions sanitàries, és per això que des de la Regidoria de Seguretat i Sanitat es parla d’un “resultat altament positiu”. El pas següent és, informa Ortolà, realitzar un estudi de la ubicació i elaborar una comparativa amb els anys anteriors per a poder prendre “les decisions oportunes”.

Algunes veus anònimes, però, unes de Pego i altres de fora, van manifestar al llarg de la nit nostàlgia pels carnestoltes anteriors, entre els carrers de Pego, on el fred de la matinada es duia millor i on els estrets carrerons li donaven major màgia a la nit de Carnestoltes.

Des d’Acció Urgent, la seua presidenta Lucia Lloret, assegurava que “la nit va anar molt bé i va ser relativament tranquil•la”. Les atencions que l’associació va realitzar durant eixa jornada nocturna van ser entre 35 i 45 en comparació al centenar que van atendre l’any passat. Al respecte del Centre de Salut Lloret explica que van ser 70 les intervencions que van dur a terme durant tota la nit, al costat de les 150 de l’any passat. Baralles es van comptabilitzar al voltant de 5 ó 6.

L’esperit de Carnestoltes va continuar intacte, aportant màgia, color, imaginació i molta desinhibició en una nit on allò important és estar en el paper que tries amb la teua disfressa. Durant eixa nit a Pego es van poder trobar ballant vàters, l’avançada primavera, mexicans, robin hood, cobres, gnoms, gates i un llarg etc. que van aconseguir passar una nit de diversió i coneixença dins l’anonimat.

Ah, i entre els assistents es va poder detectar, fins i tot, un espia infiltrat que recollia informació per al futur informe municipal sobre Carnestoltes; aquest estava en desacord amb les disfresses col•lectives.


Carnestoltes 2008 al Clot

Finalment es confirma la nova ubicació de la festa més coneguda de Pego, el Carnestoltes. La primera part tindrà lloc al Pla de la Font amb l’orquestra “Los Mismos”, cap a la 1’30 de la matinada en passacarrer s’arribarà al Passeig del Clot on estaran la resta de les 4 orquestres contractades i les 24 barres de Pego. (més…)
0 Visites

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

Obligatori *

Hola!!