Aquest dijous cita amb Sant Antoni

Arriba la data dedicada en el calendari cristià al patró dels animals i Pego com cada any li rendeix homenatge amb diverses misses en el seu honor i porrat. El Club Esportiu Els Carreters serà dissabte i diumenge quan celebren la seua romeria perquè el sant beneisca els animals. Sant Antoni és un dels sants més volgut pels pegolins i pegolines, sobretot pels carreters que cada any, des de fa 27, li dediquen una romeria des de l’ermita de Sant Josep fins a la seua, la de Sant Antoni. En 2008 no es trencarà aquesta tradició ja ben arrelada al Club Esportiu dels Carreters.

L’agenda prevista és per al dissabte 19 sopar campestre amenitzat amb una gran foguera per escalfar l’ambient hivernal, serà al voltant de l’ermita de Sant antoni. El diumenge es quan la romeria, encapçalada per les aques, pren protagonisme. S’eixirà a les 10 del matí de l’ermita de Sant Josep amb la imatge del patró dels animals que anirà dalt del primer carro i des d’allí se seguirà el següent itinerari: C/Sant Agustí, Llavador, Fra Francesc Peris, Atzúbia, Avinguda d’Alcoi, de València, Aduanes, Sant Miquel, Ecce-Homo, Plaça de l’Ajuntament, Jaume I, Mar i Camí de Sant Antoni fins a l’ermita. Una vegada allí, a les 11’30 es procedirà a celebrar una missa i després es beneirà els animals que fins allí arriben. A més, es repartiran bunyols entre els assistents. Bunyols fets per les mares i dones dels carreters el dia d’abans per a delectar el públic assisten. A més del tradicional Porrat.

Però abans de tot això el dijous 17 de gener, és a dir, demà dia de Sant Antoni, hi ha previstes 4 misses en el seu honor, dos a l’ermita – a les 11 del matí i les 4 de la vesprada- i dos al Convent – a les 8’30 del matí i a les 7 de la vesprada. Així mateix, dijous es muntarà el tradicional Porrat de Sant Antoni pels voltants de l’ermita.
586 Visites

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

Obligatori *

Hola!!