Carlos Pascual, exalcalde de Pego, serà jutjat el dia 12 per presumptes coaccions

També està acusat de prevaricació pel soterrador Fernando Piera, que demana 4 anys de presó i 10 d’inhabilitació. El passat 6 de febrer l’exalcalde de Pego, Carlos Pascual acudia als jutjats; al Jutjat del Penal nº2 de Benidorm per a declarar com a acusat per presumpta agressió al Cap de Policia Local de Pego, Gonçal Vicens. Dijous que ve, 12 de març Pascual tornarà a comparèixer davant els jutjats de Benidorm, en aquest cas davant el nº3 acusat de coaccions i prevaricació pel soterrador de Pego, Fernando Piera.

Aquest darrer judici és conseqüència de la denúncia que li va interposar quan era alcalde, en 2001, el funcionari Fernando Piera. La vista oral, convocada primerament al mes d’octubre de 2008 ja s’ha vist ajornada en dues ocasions, la darrera d’elles a setembre. Una circumstància que coincideix amb l’altre judici.

Els fets que es jutjaran el proper dijous es remunten al 28 de febrer de 2001, sis dies després dels fets del que és acusat Pascual per Gonçal Vicens que ocorregueren, el 22 de febrer de 2001. Eixe 28 de febrer Fernando Piera va participar en una concentració de policies locals front a l’ajuntament. La resposta de Carlos Pascual va ser obrir-li un expedient a Piera per a, després, suspendre’l d’ocupació i sou. Per a justificar la sanció, l’aleshores alcalde va acusar el funcionari encarregat del cementiri municipal d’una presumpta falta d’abandó del seu lloc de treball, per al que va obtenir la declaració d’un altre treballador del cementiri, Fernando Oltra. Aquest va declarar que el soterrador –que deia que tenia dia lliure- devia treballar durant el matí de la concentració.

El malentès es fa aclarir poques setmanes després, quan Oltra reconeixia, amb un testimoni prestat voluntàriament davant notari, que Piera tenia dia lliure i que havia declarat el contrari sota pressions de Carlos Pascual.

Després de tots aquests fets, Piera va denunciar a l’exalcalde als jutjats de Dénia. Ara, 8 anys després, se celebra el judici. Piera sol•licita 4 anys de presó i 10 d’inhabilitació, a més d’una quantiosa indemnització.

Segons la seua denuncia, Pascual podria haver incorregut en un delicte continuat de coaccions, dos delictes de prevaricació i tres delictes contra els drets cívics.

L’exalcalde de Pego, Carlos Pascual, actualment està complint una condemna imposada per l’Audiència Provincial i ratificada pel Tribunal Suprem de 6 anys de presó per diversos delictes com a conseqüència d’actuacions realitzades en el parc natural de la Marjal de Pego-Oliva entre 1996 i 1998. A més, va ser condemnat també a 6 anys inhabilitació.

En l’anterior judici fet recentment, el relatiu a la denúncia de Gonçal Vicens el Fiscal, va demanar 3 anys de presó per delicte d’atemptat i un any i mig de presó per lesions. L’acusació particular que exerceix el sindicat CCOO va demanar inhabilitació per injúries i coaccions entre d’altres.

Per la seua banda, la Defensa de Pascual va demanar l’absolució de l’acusat per la dilació en el temps de la celebració del judici, ja que fa 8 anys que ocorregueren els fets. Una demanda que suposadament tornarà a sol•licitar la Defensa de Pascual el proper dijous, 12 de març.
469 Visites

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

Obligatori *

Hola!!