Pego, municipi del mes de març en donació de sang

L’acte va homenatjar a totes aquelles persones que fa anys que donen sang al municipi de Pego. Divendres de vesprada, a l’hora acordada, les 7 de la vesprada, el saló d’actes de la Casa de Cultura estava de gom a gom i no era per menys. Allí es reuniren totes les persones que fa temps que són solidàries amb desconeguts, eren els i les donants de sang que cada primer dilluns de mes s’apropen al centre de salut per a donar part de la seua a sang a aquelles persones que la necessiten. A tots ells el Centre de Transfusió els va distingir. Ho va el doctor Hernández, subdirector del Centre de Transfusió que va comentar la “realitat de la transfusió a la província d’Alacant, que compta amb 23 centres hospitalaris”. Va assegurar Hernández que “des de fa anys s’està arribant al límit tot i que les necessitats no deixen de crèixer”.

El subdirector del centre de transfusió de la província d’alacant va destacar de Pego la regularitat de les donacions. Així mateix, ressaltava la bona resposta a les convocatòries extraordinàries i regulars que s’han presentat al municipi. Un fet aquest que fa que es puguen mantenir les necessitats i les reserves actuals.

Les distincions més emotives van ser aquelles que van rebre les persones que han estat donant fins els 65 anys d’edat, edat màxima per a poder ser donant de sang.

L’alcalde de la localitat va agrair al Centre de Transfusió i ha totes les persones que han donat el seu acte i va definir el moment com ‘entranyable’. Així mateix, va recordar l’associació altruista de la Creu Roja que desenvolupava a Pego una tasca semblant al que és ara el Centre de Transfusió, però que era molt més bàsica ja que anava porta per porta demanant les necessitat sanguínies. Ortolà destacava l’evolució del sistema de donació de sang en 30 anys.

Avui dilluns, de 5 a 8’30 de la vesprada estarà el Centre de Transfusió al Centre de Salut de Pego.


396 Visites

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

Obligatori *

Hola!!