Atzaïla demana la renovació integral i urgent del teatre de Pego

L’associació ha fet un comunicat de premsa aquest matí en el qual sol·licita que s’elabore “un projecte de renovació integral del Teatre Municipal i que siga aplicable el més ràpidament possible”. També celebra la subvenció atorgada per a la conservació i manteniment de la torre del campanar de l’església de l’Assumpció i demana que s’arregle l’escala que li dona accés.

Des d’Atzaïla s’afirma que la notícia de la concessió d’una subvenció a l’Ajuntament de Pego de 36.297,11€ per a la conservació i manteniment de la torre campanar de l’església de l’Assumpció de la Nostra Senyora és una «excel·lent notícia». Recorda l’associació que «Aquesta ajuda serà destinada al manteniment d’edificis històrics de caràcter religiós i finançada per la Diputació d’Alacant».

L’associació cultural Atzaïla celebra la notícia i demana que, «s’arregle l’escala d’accés a la part alta del campanar i que es dote de la seguretat necessària perquè es puga fer visitable a tot el públic en general. Ja que si el campanar pot ser visitat, se li atorga un valor turístic i cultural importantíssim a l’oferta turística de Pego».

Atzaïla considera que incloure «dins del circuit de la Vila emmurallada que ofereix l’oficina de Turisme de Pego i les Valls, la pujada segura al campanar amb les seues impressionants vistes suposa augmentar un 100% el seu interés».

D’altra banda, en el comunicat es parla també de l’incident ocorregut al Teatre Municipal, el passat 13 d’octubre, amb la caiguda de part del sostre. L’associació cultural manifesta que els desperfectes s’han produït «probablement per la mancança d’intervenció i manteniment de la sala» i demana que siguen arreglats el més aviat possible.

A més a més, sol·liciten que «s’elabore un projecte de renovació integral del Teatre Municipal i que siga aplicable el més ràpidament possible». Atzaïla remarca que «a hores d’ara, és indiscutible la importància del Teatre Municipal per a la vida sociocultural de Pego, d’ací es deriva la urgència de la nostra petició».
525 Visites
Hola!!