Ecologistes, administracions i empreses s’uneixen per a reforestar huit parcel·les afectades per l’últim incendi forestal a Pego

La corporació municipal aprovà ahir en sessió plenària ordinària, i per unanimitat, la Memòria Tècnica de Repoblació Forestal elaborada per la fundació Desert Leaves i Pego Viu que suposarà la plantació de 15.000 arbres en una superfície total de 15’35 hectàrees distribuida en 8 parcel·les.

La regidora de Transició Ecològica, Laura Castellà, presentà el punt al plenari.

El president de Pego Viu, Néstor Portes, qui va assistir ahir al ple, ens ha explicat quin és el paper de l’associació en aquest projecte de reforestació.

Com indicava Laura Castellà, l’Ajuntament ha cedita la fundació Desert Leaves huit parcel·les afectades per l’incendi forestal d’agost de 2022, per a la recuperació de la massa forestal. Quatre es troben a la zona del Xical, 2 a la Costera de Mitjans, 2 a Salomona i 1 a la senda reial Ebo-Tormos. La plantació dels 15.000 arbres, el reg i manteniment tenen un pressupost total de 240.000€, que seran aportats per fonts externes a l’Ajuntament.

Néstor Portes indica que la Fundació Desert Leaves busca finançament per als projectes de reforestació entre les grans empreses que tenen fons per a invertir en accions destinades a compensar la seua petjada de carboni. Hi ha ja algunes empreses que han confirmat la seua participació finançant la iniciativa.

Des de l’oposició, ahir en el plenari, es va recolzar el pla i es va donar un suport unànime a la Memòria Tècnica de Repoblació Forestal. Però, no van faltar algunes matisacions. Per part de Compromís, el regidor Àngel Oltra manifestava el desacord del col·lectiu en les modificacions que s’ha hagut de fer en la Memòria Tècnica per indicacions de Conselleria.

En aquest sentit, segons ha comentat i comentava ahir en el torn de precs i preguntes del plenari Néstor Portes, Pego Viu tampoc no està massa d’acord amb les modificacions però, la Memòria havia de rebre l’aprovació de Conselleria perquè el projecte es faça realitat.

Per part del Partit Popular, el seu portaveu, Ferran Gómez, expressava ahir la preocupació del seu grup perquè els treballs de repoblació puguen afectar a terrenys cultivats.

Aquesta qüestió va ser aclarida ahir també al ple pel president de Pego Viu qui va afirmar que en la Memòria Tècnica no inclou actuacions en cap zona cultivada. A més a més va dir que s’ha tingut en compte que 2 de les 8 parcel·les es troben aprop dels terrenys destinats a la caça per tal que no hi haja ningun tipus d’afecció.

D’altra banda, Portes va aprofitar el torn de precs i preguntes de la sessió plenària per a traslladar una petició de Pego Viu a la corporació municipal relacionada amb la prevenció i actuació davant els incendis forestals.

Foto: fundació Desert Leaves

605 Visites
Hola!!