Apareix un cadàver amb signes de violència a la partida de Salamona

Dissabte passat, un veí de Pego que passejava el seu gos va descobrir el cos d’una persona sense vida i un cotxe calcinat a un solar abandonat a la partida de Salamona. Els fets estan sent investigats per la Policia Judicial de la Guàrdia Civil i el cas està sota secret de sumari. De casualitat. Així va ser com es va trobar el cos sense vida d’un home de 40 anys no natural de Pego a la partida de Salamona. I és que sol ser la casualitat la que fa descobrir aquest tipus de successos a Pego, perquè aquest és el darrer, però no el primer que a la localitat a tingut lloc en els darrers anys, lamentablement.

Dissabte passat de vesprada un home d’uns 40 anys d’edat va ser trobat mort amb signes de violència, en un paratge de Pego, a la Partida de Salamona. Segons les primeres investigacions de la Guàrdia Civil, la víctima va ser assassinada a colps, ja que presentava nombrosos hematomes per tot el cos.

La troballa la va realitzar un veí que passejava amb el seu gos per Salamona. Va ser ell qui va donar l’avís de la presència del cadàver a la Guàrdia Civil, que es va personar en la zona així com el magistrat de guàrdia dels Jutjats de Dénia, que va ordenar l’alçament del cadàver, l’autòpsia se del qual espera que siga practicada hui i permeta aclarir exactament la causa de la mort.

A més d’un quilòmetre del lloc on es va trobar el cadàver, en un camp situat junt amb l’ecoparc de Pego, va aparèixer un cotxe calcinat, segons pareix propietat de la víctima o pertanyent a l’empresa en què treballava en la veïna localitat de Dénia.

La víctima, un gallec la identitat del qual no hi ha revelada, residia per motius laborals a Pego des de fa aproximadament 5 anys. La seua companya sentimental va denunciar la seua desaparició el passat divendres 1 de maig, després de no haver-ho vist des dijous.

La Guàrdia Civil ha centrat les primeres investigacions en el cercle d’amistats de la víctima davant de la possibilitat que es tracte d’una venjança per algun assumpte tèrbol. A més, es destaca que el camp abandonat en el que es va trobar el cadàver es troba al final d’un camí agrícola escarpat, al què és difícil arribar si no es coneix la zona.

Els agents de la Guàrdia Civil van examinar de forma minuciosa el cadàver i el cotxe calcinat a la recerca de vestigis i empremtes que ajuden a identificar l’assassí. I és que tot indica que algunes de les ferides que presentava la víctima van ser causades al ser colpejat l’home amb objectes contundents, segons va determinar el forense en una primera inspecció. Al respecte del vehicle, la Guàrdia Civil sospita que l’homicida va calar foc al cotxe per a destruir possibles empremtes i vestigis que l’incriminaren.

En el camp on va aparèixer el cadàver, ahir hi havia un xandall de color blau, canonades de formigó i molta mala herba, però no es distingia cap rastre de sang. És per això que una de les hipòtesi que es baralla és que el cos no fos assassinat en el lloc on va aparèixer, sinó que va ser assassinat en un altre lloc i posteriorment l’homicida o homicides el van traslladar on es va trobar el cos. Al solar on es va localitzar el cadàver s’endevinaven les marques de les rodes d’un cotxe i nombroses xafades dels investigadors de la Guàrdia Civil i els membres de la comissió judicial.

La Policia Científica de la Guàrdia Civil de Xàbia i el jutjat de Dénia s’han fet càrrec de les investigacions i els primers indicis apunten a un homicidi, a costa de que l’autòpsia confirme este extrem i aclarisca la causa de la mort. De la mateixa manera es desconeix el mòbil del crim i entre les hipòtesis que baralla la Benemèrita figuren el robatori i l’ajust de comptes, encara que no es descarten altres possibilitats.

Davant aquest terrible succés l’alcalde de la localitat i regidor de seguretat ciutadana, Carmelo Ortolà declarava que “per desgràcia en uns pocs anys hem tingut dos successos més a part d’este a Pego”. Dos successos, amb aquest tres que venen associats amb morts violentes. Davant la gravetat dels fets, Ortolà, destacava que “dins del que és un succés d’aquestes característiques hem de donar gràcies a què no és una persona coneguda del poble, ni és directament una persona de Pego” sinó que “estava circumstancialment i per motius de treball” a la localitat. No obstant, assenyalava el primer edil que allò preocupant és que “es tracta d’un fet violent”.


666 Visites

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

Obligatori *

Hola!!